Bulvár-celeb

2024.03.11. 00:10

Tyúkól, zoknis fiók - ennyire becsülik a sztárok az Oscarjukat

Vannak díjazottak, akik rendhagyó megoldást találtak Oscar-szobrok "hasznosítására".

MW

Oscar - becsomagolva

Fotó: AFP

A világsztároktól kezdve mindenki feltűnik majd, aki csak számít a filmiparban a 96. Oscar díjátadó ünnepségen, amelyet magyar idő szerint hétfőre virradóra tartanak a Los Angeles-i Dolby Színházban.

Sok világsztár színész és színésznő tehetségénél fogva sorra nyeri a különféle díjakat, így számukra idővel már az Oscar is csak egyike lesz a számtalan trófeáiknak. Vannak, akik több évtizedes pályafutásuk során számos Oscar-díjat nyertek, pl. Meryl Streep (3 db), Jack Nicholson (3 db), Renée Zellweger (2 db), Maggie Smith (2 db)  és Robert De Niro (2 db).

De vajon mit is kezdenek valójában a díjjal? - kérdezheti joggal sok rajongó.  Az alábbiakban megmutatjuk a legfurább felhasználási módokat.

Russell Crowe

Russel Crowe
Fotó: AFP

Russell Crowe 2001-ben kapta az Oscar-díjat a Gladiátorban Maximus Decimus Meridius szerepéért. Úgy tűnik, a színész úgy véli, hogy a díj különleges hatalommal bír, ezért egy szerinte ennek megfelelő, sokak szerint bizarr helyen őrizgeti: a színész az ausztrál farmján lévő tyúkólban helyezte el. A hírek szerint azért tartja ott, mert úgy véli, hogy az  segít a tyúkjainak nagyobb tojásokat tojni.

Gwyneth Paltrow

Los Angeles Premiere of "The Brothers Sun"
Gwyneth Paltrow 
Fotó: AFP

Gwyneth Paltrow a Szerelmes Shakespeare című filmben nyújtott alakításáért kapta a díjat, és állítása szerint megtalálta a tökéletes felhasználási módot a szobrocska számára. épp az otthonában vezette körbe egy újságírót, amikor az Oscar hirtelen feltűnt, miközben kettesben átsétáltak a kertkapun: a szobor egy ajtót támasztott.

Kate Winslet

Kate Winslet 
Fotó: AFP

Kate Winslet 2009-ben nyerte meg az Oscart A felolvasó című filmben nyújtott káprázatos alakításáért. Úgy döntött, hogy a díját a fürdőszobájában tartja, a WSJ magazinnak adott interjújában pedig a miértet is elárulta:

Ha a vendégeim bemennek a fürdőszobámba és meglátják a szobrocskát, minden bizonnyal kicsit tovább időznek majd ott, miután lehúzták a WC-t. Elképzelik majd, hogy milyen érzés lehet átvenni egy ilyen fontos kitüntetést, és kicsit pirosabb arccal jönnek ki innen.

Anna Paquin

Anna Paquin 
Fotó: AFP

Anna Paquin mindössze 11 éves volt, amikor a Zongoralecke című filmben Flora McGrath bőrébe bújva elnyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó Oscar-díjat. Ezzel ő lett az Oscar történetében a második legfiatalabb győztes.Akkor még talán fel sem fogta a szobor jelentőségét, így egy darabig a zoknis fiókjában volt, máskor a földre tette a csizmája mellé.

Hogy milyen meglepő helyeken tárolja még a többi híresség az Oscar-szobrocskát, kiderül az Origo cikkéből. 



 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!