Bulvár-celeb

2023.11.01. 06:30

Megfázásnak indult, majd a szervei egyenként kezdtek leállni egy fiatal nőnek (videó)

Allison Miller nem gondolta, hogy komoly a baja. Majd nem sokkal később már a műtőben feküdt és amputálták az egyik lábát.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: sfam_photo

Hirtelen, egyik pillanatról a másikra omlott össze az élete annak az amerikai nőnek, aki eleinte csak azt hitte, megfázott vagy netán influenzás lett. A helyzet azonban sokkal súlyosabb volt – írja a Bors.

A fiatal nő most azon dolgozik, hogy felhívja mindenki figyelmét arra: ha úgy érezzük, gond van, azonnal forduljunk orvoshoz, ne késlekedjünk! 

Az ő példája mutatja: a legártatlanabbnak tűnő állapotból is pillanatok alatt élet-halál harc alakulhat ki. 

Az amerikai Madison városában élő Allison Miller meg volt róla győződve, hogy a kaparó torka és fejfájása ellenére csak pár napot kell ágyban töltenie, és máris javul az állapota. Harminchárom éves volt, így fittnek, egészségesnek érezte magát. Az orvosok is influenzával kezelték, és haza is küldték némi gyógyszerrel. Nem sokkal később azonban olyan erősen kezdett el fájni a háta, hogy többször eszméletét vesztette.

Soha nem éreztem magam még ilyen betegnek

– idézte vissza a 2014 nyarán történteket a Roche videójában.


Allison influenzája először tüdőgyulladássá súlyosbodott, ami végül szepszissé, azaz vérmérgezéssé alakult, végül pedig szeptikus sokk lépett fel nála: a

szervei egyenként kezdtek leállni, ő pedig élet és halál közt lebegett. Gépek tartották életben.

Végül az orvosoknak sikerült leküzdeniük a fertőzést, a bal lába vérellátása azonban olyan rossz volt ez idő alatt, hogy a szakemberek nem láttak más kiutat, amputálniuk kellett. Allisonnak újra meg kellett tanulnia járni, emellett ki kellett békülnie új élethelyzetével.

Lassacskán elfogadtam, hogy az életem soha nem lesz olyan, mint azelőtt. Ez olyan valami, amivel teljesen sosem békülhetsz ki

– magyarázta, hozzátéve: sokan el sem hiszik, hogy egy „egyszerű” influenza vezetett idáig.

Hallgass a testedre! Jobb megelőzni, mint később megbánni 

– összegezte Allison.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!