Tanácsülés

2020.12.22. 11:00

Átveszi az ADLO a megye ipari parkjait

A nagyváradi önkormányzat alárendeltségébe tartozó Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség (ADLO) átveszi a megyében létesített ipari parkokat. Erről döntött csütörtöki ülésén a helyi tanács.

Fotó: User

Pap István

Az elfogadott határozat értelmében a Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség (ADLO) kezelésébe kerül a megyében létesített, és eddig a Bihar Megyei Tanács által fenntartott három ipari park, jelesül a mezőtelegdi 109 ezer négyzetméteres létesítmény, a székelyhídi ipari park, mely 50 ezer négyzetméteren terül el, valamint a paptamási 68 ezer négyzetméteres létesítmény, melyre még meg kell szerezni az ipari park minősítést. A tanácsülést megelőző sajtótájékoztatón Florin Birta polgármester kijelentette, hogy ezt azért tartja a legjobb megoldásnak, mert az ADLO már bizonyította hatékonyságát ipari parkok kezelésében, eddig ugyanis 410 millió euró értékben történtek beruházások Nagyvárad ezen létesítményeibe, több mint száz vállalat több mint 8500 embernek biztosít munkát. A sajtótájékoztatón emlékeztettük a polgármestert arra, hogy az önkormányzati választások kampányban Ilie Bolojan, a megyei tanács jelenlegi elnöke arról beszélt, hogy a három ipari park helye nincs jól megválasztva. Arra a kérdésünkre, hogy ezek tükrében mi lesz az említett létesítmények sorsa, Florin Birta azt válaszolta, hogy azért veszi át az ADLO ezeket az ipari parkokat, mert fejleszteni akarja azokat. „A megyei tanács korábbi vezetése már be is fektetett bizonyos ipari parkokba, és mi nem akarunk gúnyt űzni a közpénzből. Az egy másik kérdés, hogy nincsenek jó helyen, illetve az is valószínű, hogy más helyszíneken is létesülnek majd ipari parkok” – fogalmazott az elöljáró. A vonatkozó határozattervezetet a Szociáldemokrata Párt (PSD) ellenszavazatai mellett fogadta el a tanács. Mint Adrian Madar, a párt helyi tanácsosa az ülésen elmondta, azért nem támogatják ezt az elképzelést, mert a határozatban nincs üzleti terv, ami alapján megállapítható lenne, hogy miért jobb ez a szervezési forma, mint a korábbi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában