ERDON Helyi sport hírek

2007.08.15. 12:20

Mérleget vontak a birkozók

<p>Szatmárnémeti – Három bajnoki címet szereztek a Szatmárnémeti SK – Unio SK birkozói ez év elmúlt időszakában.</p>

A kötöttfogású birkózásban a kadétek között idén Marius Domuţa, Berki ZsoltRománi Nemzetközi Bajnokságán, Tóth Arnold pedig a junior kötöttfogású bírkózó bajnokságán állhatott a dobogó legfelső fokára. Ugyanakkor gyűltek szép számmal a bronzérmek is. Samirel Bărbuş például a kadétok és juniorok között is a kötött– és szabadfogású birkozó bajnokságon harmadik lett, mint ahogy a Románia Nemzetközi Bajnokságán is broznérmet szerzett.
A legszebb érem talán a Berkié, aki a felnőttek között is bizonyított: a kötöttfogású ob–n a harmadik helyet szerezte meg, míg Marius Ţighan a szabadfogású ob–n végzett a harmadik helyen. Berki Zsolt a junior Eb–n is a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A broznérmesekhez felsorakozik még Sebastian Belbe, és Petru Moldovan is.
Tudor Barbul edző tegnapi sajtótájékoztatóján elmondta, reményei szerint ezek mellett a csapatversenyeken elért sikerek is felsorakoznak. A kadét és junior országos csapat–bajnokságban még két fordulót rendeznek, a szatmáriak már 90 százalékban kvalifikálták magukat a fináléba. Ugyanakkor beiratkoztak a felnőtt bajnokságra is. A nyolc csapatot felsorakoztató bajnokság ősszel kezdődik, és 14 fordulót rendeznek.
„Nagyon szép eredményeket értünk el, de mindezek ellenére nagyon bánt, hogy a szövetség nem vesz minket figyelembe. Bár korábban arról volt szó, hogy Berki Zsolt is a junior válogatottal tart a pekingi világbajnokságra, és még a névreszóló repülőjegyet is megvették neki, a birkozóm mégsem lehet ott. A szövetség ugyanis utolsó pillantaban más valakit nevezett a vb–re” – mondta Barbul.
Talán kárpotlásként, Berkit is meghívták a jövőhéten kezdődő magyarországi felkészítőtáborba, ahova az olimpiai felnőttválogatottal fog utazni a szatmári birkozó.

Barbul ugyanakkor elmondta, Berki valoszínűleg hamarosan egy magyarországi klubhoz fog szerződni. „Remélem a magyar szövetség majd jobban meg fogja becsülni Berki teljesítményét” – tette hozzá Barbul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!