Sport

2024.02.01. 16:31

Vasárnap rajtol a dohai vízilabda-világbajnokság

Fotó: Koszticsák Szilárd

ERDON–összeállítás

Az úszó-világbajnoksággal egyidőben, február 4. és 17. között rendezik meg Katar fővárosában, Dohában a férfi és női vízilabda-világbajnokságot. A nemrégiben befejeződött hollandiai női Európa-bajnokságon már a negyeddöntőben búcsúzó magyar válogatott, egyedüli európai csapatként a C-csoportban kapott helyett a vb-n, ahol ellenfelei Ausztrália, Új-Zéland és Szingapúr lesz. A csoportokból az első helyezett automatikusan a legjobb 8 közé jut, míg a második és a harmadik a negyeddöntőbe jutásért harcolhat majd.
Az Eb kerethez képest a két szövetségi társkapitány, Cseh Sándor és Mihók Attila két helyen is változtatott. Szabó Nikolett és Tiba Panna helyére Horváth Brigitta és Máté Zsuzsanna került be. A világbajnokság végeztével a két legjobb kvóta nélküli válogatott automatikusan részvételi jogot szerez az idei párizsi olimpiai játékokra. A magyar hölgyek az új-zélandiakkal szemben szállnak medencébe az első találkozójukon vasárnap 15.30 órától.A magyar és a román férfi csapat egy kvartettbe került a világtornán, ráadásul egymás ellen játsszák első mérkőzésüket hétfőn 19.30 órától. A magyar-román csoportban Olaszország és Kazahsztán szerepel még.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában