Kosárlabda

2024.01.08. 17:05

Román házidöntő volt a kosárlabda Balkán Játékok

Forrás: FRB

Szakács Dávid

Tirgovicsiban rendezték első alkalommal a kosárlabda Balkán Játékokat, ahol hat válogatott vett részt. Románia az U16-os, illetve az U15-ös csapattal szerepelt. Az „idősebb” román együttes az A csoportba került, ahol Bulgária és Moldova volt az ellenfél, míg a fiatalabb korosztály Görögországgal és Észak-Macedóniával csapott össze. A torna meglepetése a román U15-ös lányok voltak, akik csoportjukból első helyen mentek tovább, majd az elődöntőt is abszolválva bejutottak a fináléba.
A döntőben viszont a fiatal trikolórok 75–54-re kikaptak az U16-os román válogatott ellen. A bronzérmet Bulgária szerezte meg, amely 62-49-re megverte Görögországot, az 5. helyért pedig Észak-Macedónia 83-46-ra nyert Moldovával szemben. A játékok legeredményesebb, illetve legjobb kosarasa Ioana Velcea (U15) lett. A 2023-as utánpótlás országos bajnok Nagyváradi Rookies (vezetőedző Veres Attila) három kosárlabdázója Maira Lungu, Camelia Pop és Mihaela Costan tagja volt a román U15-ös keretnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában