Kézilabda

2023.12.04. 18:16

Szerbia legyőzésével Románia is továbbjutott

Forrás: Profimedia

Szakács Dávid

A román női kézilabda-válogatott a chilei gárdával szembeni győzelmet követően vasárnap este Szerbia ellen léptek pályára csoportjuk második mérkőzésén a svéd-norvég-dán közös rendezésű Világbajnokságon. A románok már az összecsapás elejétől kezdve megszerezték a vezetést, a szerbeknek nem volt ellenszerük a trikolórok agresszív és céltudatos támadásaira, így az első félidő 19–13-as román sikerrel zárult.
A szünetet követően Szerbia három pontot sikerült lefaragjon a hátrányából (22–19), ám a román válogatott ezután egy magasabb szintre kapcsolva kétvállra fektette ellenfelét. A végeredmény 37–28, a mérkőzés legjobbjának a nyolc találatot szerző Eliza Buceschi-t választották. Románia a sikernek köszönhetően továbbjutott, ráadásul legalább két pontot vinni fog magával a középdöntőbe, ahol ellenfelei Németország, Lengyelország és Japán lesz. A román lányok utolsó csoportmeccsüket a dánokkal vívják kedden 21.30-tól, a találkozót a Digi Sport 1 élőben közvetíti. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában