Nemzeti Liga

2023.01.08. 12:52

A Steaua ellen gálázott a váradi kosárcsapat

A fővárosiak elleni szombati mérkőzésre nevezett keret valamennyi VSK U játékosa feliratkozott a pontszerzők közé.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila

A Nagyváradi VSK U szombaton megszerezte 11. győzelmét a férfi kosárlabda Nemzeti Liga idei kiírásában. A piros-kékek 101–74-re legyőzték a Bukaresti Steaua csapatát a B-konferencia 14. fordulójában. Cristian Achim, a váradiak mestere ezúttal az Erick Neal, Bobe Nicolescu, Kris Richard, Donatas Tarolis és Mark Ogden alkotta ötösfogatnak szavazott bizalmat a találkozó elején, a kilátogató mintegy 2300 néző pedig színvonalas első negyedet követhetett figyelemmel, ahol mindkét csapat elsősorban a védekezésben nyújtott kiemelkedő teljesítményt. A kiegyenlítettebb, 19–16-ra megnyert első negyed után a Vörös Oroszlánok a második negyedben megrázták magukat és megléptek ellenfelüktől, a félidőben 49–31 volt az állás.

A gálaelőadás a harmadik játékrészben folytatódott, amelyben a házigazdák jelentősen, 30 pontra, 79–49-re hizlalták előnyüket. A negyedik negyedben Achim a meccsre nevezett keret valamennyi játékosának lehetőséget adott a bizonyításra, ennek eredményeképpen mind a 12 váradi játékos feliratkozott a pontszerzők táborába. Bár az utolsó negyedet megnyerte a Steaua, a VSK U ennek ellenére 27 pontos győzelmet aratott, és az idény során először sikerült elérje a 100 pontos álomhatárt. Stephen Holt 16 pontot szerzett a katonacsapat ellen, és ezzel ő lett a legeredményesebb VSK U játékos, míg Mark Ogden 13 pontot és 8 lepattanót, Erick Neal pedig 12 pontot és 7 asszisztot tett hozzá a hazaiak győzelméhez.

Mestermérleg

„Fókuszálatlanul kezdtünk, ez magyarázza a rengeteg elszórt labdát és támadóhibát az első negyedben. A meccs előrehaladtával ezen tudtunk javítani, a játékosok egyre jobban összpontosítottak. Ez volt a tizedik győzelmük egymás után, de ami ennél is fontosabb, hogy szerintem matematikailag is kvalifikáltuk magunkat a TOP 10-be. Nem végeztem részletes számításokat, de jelentős előnyünk van a legtöbb csapattal szemben ebben a csoportban. Ahogy minden alkalommal elmondtam, a célokat lépésről lépésre kell megvalósítani. Még egyszer köszönjük a szurkolóknak, hogy a végsőkig támogattak minket.” – nyilatkozta a mérkőzés után Cristian Achim, a VSK U vezetőedzője.

„Két nagyon nehéz idegenbeli mérkőzés következik, mind a Keravnos, mind a Konstanca jó csapat, és remek formában is vannak. Egyáltalán nem lesz könnyű, de mint mindig, most is azzal a céllal megyünk, hogy nyerjünk. Hogy ez sikerül-e, azt még nem tudjuk. A ciprusi mérkőzésnek a mi szempontunkból nagy jelentősége van. Ezt a mérkőzést mindenképpen meg kell nyernünk, hogy reális esélyekkel folytathassuk a versenyfutást a továbbjutást jelentő első két pozícióért." – tette hozzá.

 

Nagyvárad Aréna, 2.300 néző

Nagyváradi VSK U –Bukaresti Steaua 101–74 (19–16, 30–15, 30–18, 22–25)

VSK U: K. Richard 3, Holt 16, Neal 12, Tarolis 8, Carter 9, T. Gheorghe 8, Vescan 5, Năstruț 3, Nicolescu 6, Baciu 11, Ogden Jr. 13, N. Markovics 7. Vezetőedző: Cristian Achim.

Steaua: Vasile 9, Șerbănescu 1, Farr 22, Panait 3, Hărănguș, Mandisodza 4, Natesan, Nicoară 4, Jovanovics 14, Vragovics, Durics 15, Negoițescu 2. Vezetőedző: Sáfár Zoltán.

Vezette: Bogdan Podar, Bukuresti László és Cristian Trofim.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában