elsimerés

2020.12.24. 13:59

Életműdíjat kapott Bölöni László

Életműdíjat kapott Bölöni László Online ünnepség keretében hirdették ki kedden este a bukaresti Gazeta Sporturilor sportnapilap a 2020-as év sportcsillagait díjazó gálájának győzteseit.

Forrás: GSP.ro

Bölöni László személyében magyar is szerepelt a díjazottak között: a Panathinaikosz edzője a GSP-legenda díjban – egyfajta életműdíjban – részesült. A lap újságírói, olvasói és sportszakemberek szavazatai révén összeálló listán Bölöni mellett Doina Melinte olimpiai bajnok atléta, Simona Amânar olimpiai és világbajnok tornász, Anghel Iordănescu sokszoros válogatott labdarúgó, az 1994-es világbajnokság román „aranycsapatának” szövetségi kapitánya és Cristian Gaţu világbajnok kézilabdázó szerepelt. A kategória korábbi kitüntetettjei között van Jenei Imre és Mircea Lucescu futballedző, Ilie Năstase teniszező, Nadia Comaneci tornász, Elisabeta Lipa evezős, Gheorghe Hagi labdarúgó és Ivan Patzaichin kenus is. „Megleptek! Nem gondoltam volna, hogy harminc esztendő távollét után is aktuális vagyok még odahaza, bár én is igyekszem képben maradni mindennel, ami a román sportban történik. Ez a szép trófea annál is értékesebb, mivel az otthoniak elismerését jelzi mindazért, ami sikerült elérnem a magam és a román labdarúgás számára” – üzente Athénból küldött videoüzenetében Bölöni. A 2020-as év legjobb sportolójának Simona Halep teniszezőt választották, a legjobb labdarúgónak Denis Mant, a FCSB aradi származású játékosát, edzőjének – holtversenyben – a kínai bajnokságot nyerő Cosmin Olăroiut és a szaúdi győztes Răzvan Lucescut. Az I. Liga legjobb idegenlégiósának a Kolozsvári CFR brazil védője, Paulo Vinícius bizonyult.

Borítóképünkön Bölöni László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában