Hajdúhét

2020.03.06. 13:03

Nagykorú lett a nagyszalontai Hajdúhét!

Tizennyolcadik alkalommal rendezik meg idén a Hajdúhetet Nagyszalontán. A március 8–15. között zajló események sorában szórakoztató, egészségmegőrző, karitatív rendezvények, kulturális programok szerepelnek.

Forrás: kolcsey.org

A rendezvények helyszíne a Magyar Ház, kivéve a szombati futballmérkőzést, melyet a Sándor Péter Sportcsarnokban játszanak, illetve a március 15-i ünnepséget, mely a református templomban kezdődik, a Kossuth-szobor mellett, majd fáklyás menettel folytatódik, és a kultúrházban zárul.

Részletes program

Március 8., vasárnap, 17 óra – Szigeti Réka előadása: Stresszről nyugodtan – energikusan a szerepeinkben. Szigeti Réka Nagyszalonta szülötte, egészségfejlesztő szakpszichológus, a Lélekkel az Egészségért Alapítvány kuratóriumi tagja, a Sulinyugi program szakmai vezetője. „Érdeklődésem egyik fő fókusza a kiégés megelőzése. Ehhez különösen hasznos, hogy feltöltődést és élvezetet találjunk a szabadidőnkben éppúgy, mint a munkánkban” – áll a program ismertetőjében.

Március 9., hétfő, 18 óra – Sikeres nők – Beszélgetés nagyszalontai nőkkel, akik sikeresek az életükben, vállalkozásukban, családjukban, hobbijukban.

Március 10., kedd, 14–18 óra között: Cél az egészségmegőrzés – a Romániai Magyar Nyugdíjas Szövetség és az Igaz Virág egyesület szervezésében, különböző mérések, előadások, egészséges ételek készítése, könyvvásár. 14.30 – Egészségesen finom – ételbemutató; 16 – Szemtől szemben a rákkal – dr. Kovács Zsolt előadása.

Március 11., szerda, 18 óra: Hajdúvárosi esték Tarlós Istvánnal. Beszélgetés Budapest korábbi főpolgármesterével, az országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízottal.

Március 12., csütörtök, 18 óra: Könyvbemutató – Szemelvények Nagyszalonta ipartörténetéből. A Partiumi füzetek sorozat 89. kiadványaként jelent meg nemrég a Nagyszalonta legjelesebb gyárainak történetét összefoglaló kötet. A bemutatón jelen lesz a szerző, Makai Zoltán, valamint a kötetet gondozó Partiumi és Bánsági Műemlékvédő és Emlékhely Társaság elnöke, Dukrét Géza. A kötetet a helyszínen meg lehet vásárolni.

Március 13., péntek, 10 óra: Magvető program – a vetőmag-segélycsomagok kiosztása a kisnyugdíjas szalontai gazdáknak.

Március 13., péntek, 17 óra: Ki nevel a végén? – Vasszigor vagy engedékenység. Előadó: Balogh Éva Zita nagyváradi pszichológus. Téma: Nehezen kezelhető gyerekek.

Március 14., szombat, 10 órától: Kézműves délelőtt – Ügyességi játékok, fajátékok és kézművesség; 17 óra: Futballmérkőzés, tanácsosok vs. tanárok. Focimérkőzés az egészség és sport jegyében az önkormányzat tagjai és a magyar iskola tanárai között.

Március 15., vasárnap, 17 óra: Istentisztelet a református templomban; 18 óra: Megemlékezés, koszorúzás a Kossuth Lajos-szobornál. Beszédet mond: Halász János államtitkár, a FIDESZ szóvivője; 19 óra: Fáklyás menet a Zilahy Lajos Művelődési Házig. Ünnepi műsor a Zilahy Lajos Művelődési Házban: a világhírű budapesti Rajkó Zenekar, Suki András, a zenekar művészeti vezetője és a Dankó Rádió népszerű nótaénekese, Bokor János részvételével.

A rendezvény ideje alatt a Nagyszalontán tevékenykedő „Örömsüti angyalok” nevű civil csoport Kossuth-kiflivel kínálja az ünneplőket, és adományokat gyűjt Ölyüs Noel megsegítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!