Rendezvénysorozat

2020.01.12. 14:18

Polgári esték 2020-ban is

A Magyar Polgári Egyesület által létrehozott Polgári esték nevű rendezvénysorozat 2020-ban is folytatódik. Ebben az esztendőben – a nemzeti összetartozás évének jegyében – az előadássorozat a száz évvel ezelőtti trianoni diktátum különböző részleteivel, előzményeivel, következményeivel foglalkozik.

Az első előadásra január 14-én, kedden 19 órától kerül sor a Partiumi Keresztény Egyetem Bartók termében. Dr. habil Gulyás László történész, a Szegedi Tudományegyetem tanára Hogyan született meg Nagy-Románia Versailles fényes termeiben? címmel tart vetítettképes előadást. Az előadás után bemutatásra kerül és a helyszínen megvásárolható a Trianon nagy háború alatti előzményei. Az osztrák-magyar monarchia bukása 1914-1918 című, az előadó szerkesztésében megjelent kötet. A kötet az első darabja annak a hét kötetesre tervezett sorozatnak, amely a trianoni békediktátummal foglalkozik. A Magyar Polgári Egyesület, az előzetes tervek szerint, mind a hét kötet bemutatóját megszervezi Nagyváradon.

Az ingyenes előadásra minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

 

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!