Helyi kultúra

2019.08.12. 11:32

Rockfesztivál zajlott Köröskisjenőben

Lezajlott a WTF – Way Too Far rockfesztivál, amelyet immár a harmadik alkalommal szerveztek meg az elmúlt hétvégén.

Lezajlott a WTF – Way Too Far rockfesztivál, amelyet immár a harmadik alkalommal szerveztek meg az elmúlt hétvégén.Az első két fesztivált Besztercén tartották, idén pedig Nagyváradhoz hozták közel: a köröskisjenői KingsLand Country Club biztosította a helyszínt. Bár már pénteken jó néhány koncerttel készültek, az első nap elég kevesen voltak, de szombatra a sok-sok emberrel együtt megérkezett az igazi fesztiválhangulat is. A koncertek terén volt némi csúszás, de a jó minőségű, jól szóló zene, a látványelemekben gazdag komoly színpadtechnika, és a fellépők „buliteremtő” közvetlensége teljesen feledtette a programbeli változtatást. Egy eltérés azonban felháborodást és csalódottságot keltett, mégpedig az, hogy a szervezők csütörtök este jelezték: elmarad a szombati Ossian-koncert. A napijegyek árát visszakaphatták azok, akik csak emiatt szerettek volna elmenni a fesztiválra, és sajnos jó néhányan jelezték is, hogy kérik vissza a pénzüket.

Eszem-iszom…

A lazább pénteki nap tehát főként arra volt jó, hogy a fesztiválozó „felmérje a terepet”, és a tavak körbesétálása, a fel- és leszálló kisgépek meglesése után egyen-igyon egy jót vagy a KingsLand éttermében, vagy a nagyszínpad közelében elhelyezett sátraknál. Fesztiválárak voltak, minimum 25 lejből lehetett megoldani egy tartalmas étkezést egy fő számára, a kínálat pedig kifogástalan volt, hiszen a török baklavától a szalmakrumplin és a hazai kolbászon keresztül, a mexikói burritóig bármit lehetett kapni. Italok terén sem volt hiány, a sör 8 lejbe került, egy pohár bor 10 lejbe, a röviditalok 6 lejbe, a hosszú italok pedig 18 lejbe. A fogyasztás mellett körhintára is fel lehetett ülni, de óriástrambulinnal is készültek a gyerekek számára. Különböző zenekaros pólókat is vásárolhattak a fesztiválozók 35 lejért, háremnadrágokat 60–80 lejért, vagy egyéb nyári ruhákat, pólókat.

Szombat este

A Los Angeles-i rapcore zenekar, a Crazy Town is fellépett a fesztiválon szombat este, és természetesen nem hagyták ki a Butterfly című számukat sem, amely által 2001-ben váltak igazán híressé. Az energikus, körülbelül egyórás koncertet a Punkarta kellett volna kövesse, de ők bejelentették, hogy hazamennek, mivel összevesztek. A fesztiválozók nem zavartatták magukat, a Gecko sátránál összegyűlve buliztak egy nagyot.

Összességében egy kiváló alapötlettel rendelkező fesztiválról van szó, igazán jó együtteseket hívtak meg, de volna még mit csiszolni, hiszen, a koncerteken kívül, napközben nem nagyon voltak egyéb programok, így a délutánok kissé unalmasak lehettek. Érdekesség, hogy sokkal többen érkeztek más településekről, illetve megyékből, például Besztercéről vagy Temes megyéből, Nagyváradról pedig nagyon kevesen látogattak ki a fesztiválra, pedig buszok óránként jártak, és mindössze 15 kilométerről van szó. Azok azonban, akik ott voltak, láthatóan nagyon jól érezték magukat, reméljük tehát, hogy jövőre is ilyen közel „jönnek” Nagyváradhoz a fesztivállal.

Pikó Stefánia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!