Festum Varadinum

2024.04.17. 11:56

Zenei élmények Nagyváradon

Az immár 32. alkalommal megtartandó Festum Varadinum idén is egyedülálló programkavalkáddal várja a zene szerelmeseit.

A könnyűzenei koncertek sorozata május 6-án kezdődik a Nagyváradi Szigligeti Színházban, ahol Lovasi: Egy az egybe… csak maga lép színpadra. Jegyek elérhetők a színház jegypénztárában.
Május 9-én a Festum on BIKE záró pillanataként a majálisra hangolódva a Don’t Stop the Queen budapesti tribute együttes csap a húrok közé a nagyváradi vár belső udvarának színpadán, a legendás Queen zenekar slágereit megidézve.
A Majális keretében három estén át tart majd a zenei élmény a várban. Május 10-én, pénteken a két nagyváradi együttes, a Stevie Ker (18 óra) és a Rius & Band (20 óra) a belső udvar színpadán, míg a Varadinum színpadon az őszinte és hamisítatlan roma zenét játszó Parno Graszt (19 óra), valamint az 50 éves Edda művek (21 óra) koncertezik. Szombaton Zoltán Erika kezd a Varadinum színpadon, majd Péterfy Bori & Love Band (19 óra) invitál varázslatos utazásra. A nagyváradi eMStreet (20 óra) a belső udvar színpadán koncertezik, majd pedig T. Danny (21 óra) zárja az estét egy feledhetetlen koncerttel. A majális záró napján a Soroglya (18 óra) alapozza meg a hangulatot, majd a Rockstars not Dead (20 óra) a rockereket várja egy kiadós zúzásra. A Varadinum színpadon vasárnap a Bagossy Brothers Company (19 óra) nyitja az estét, végül pedig a ByeAlex és a Slepp (21 óra) lép a nagyközönség elé.

Ám a koncertek sora ezzel nem ér véget!

Május 17-én, pénteken este a Borparton a Hakeshet Klezmer Band (19 óra), a Dynamite Dudes (20 óra) és Szabó Balázs Bandája (21 óra) lép fel. Május 18-án a nap a nagyváradiaké: Szatmári Loretta (16.30), Drimba Cristina (17.45 óra), AlmosTrio (18.30 óra) végül pedig AG Weinberger feat. Men-D acid/electro/blues/trance/house (20.30 óra) zárja az estét.
A zárónapon, május 19-én, a Borparton Regián Réka-Kata és Horváth Szabolcs Duó (17 óra óra), a Dixieland Jazz Band (18.30 óra) és a temesvári JazzyBIT (20.30 óra) gondoskodik az utolsó zenei élményekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában