Tárlat

2024.03.19. 13:11

Váradi fotóművész alkotását állítják ki Szabadkán

Fotó: Tóth István

Tóth István AFIAP, ESFIAP közismert nagyváradi fotóművész jubileumi kiállítását mutatják be a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ Oláh Sándor nevét viselő körgalériában. A Tetten ért pillanatok című tárlatot először a nagyváradi cion neológ zsinagógában láthatta a közönség, ahol 2021. augusztus 8-án, a váradi fotóművész 70. születésnapjának és 50 éves alkotói tevékenységének tiszteletére nyitották meg. A vándorkiállítást eddig Lengyelországban, Magyarországon, Romániában, illetve Kárpátalján, az ungvári középkori várban is bemutatták.
A kiállításmegnyitón Tóth István AFIAP, ESFIAP fotóművész bemutatja azokat az alkotásokat, amelyet a fotográfia fejlődésének három szakaszában (analóg és digitális fotográfia, illetve az okostelefonokkal) készített. A megnyitó alkalmával a szerző dedikálni fogja az Euro Foto Art Könyvkiadó gondozásában megjelent fekete-fehérben nyomtatott 124 oldalas albumot, melyet meg lehet tekinteni az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület honlapján is. Az ünnepélyes megnyitóra ma kerül sor este 6 órakor a szerző jelenlétében, melyet élőben lehet követni az egyesület Facebook-oldalán.
Fellép Thurzó Sándor József nagyváradi brácsaművész, a Sola Fide Közösségi és Kulturális Egyesület képviselője, aki Bartók Béla, Kodály Zoltán, Macalik Alfréd, Liszt Ferenc és Popper Dávid műveit adja elő. A megnyitó keretén belül Dutka Ákos „A Kárpátok dala” című versét szavalja el Fórián Andrea, Sola Fide Közösségi és Kulturális Egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában