Gyűlés

2024.03.15. 11:10

Új elnök a váradszőllősi RMDSZ-körzet élén

A nagyvárad-szőllősi RMDSZ székházában március 11-én este tartották a beszámoló közgyűlést, a napirendi pontokat Botházy Nándor váradi ügyvezető elnök ismertette. Tolnai Andrea leköszönő körzeti elnök az elmúlt egyéves időszak eredményeiről számolt be. Jelezte: bár a szervezetben marad, szubjektív okok miatt nem tudja folytatni a körzet vezetését. Az alapszabályzat értelmében rendkívüli tisztújítás következett. Az új körzeti elnök, Bálint Beáta Lívia lett, aki a megválasztását követően bemutatta azon terveit és elképzeléseit, melyeket az elnökségben való tevékenykedése során szeretne megvalósítani. A javaslatai alapján megválasztották a körzet alelnökeit is: Pelle Csaba Nándort, Kuzselka Edinát, Tolnai Andreát és Breznyák Máriát. A körzeti választmány is bővült Chromec Krisztina Beátával, Nagy Éva Brigittával, illetve Varga Eleónórával. A jelenlévő tagság ezt követően megválasztotta azt az öt küldöttet, akik képviselik majd a szőllősi szervezetet az áprilisban megszervezésre kerülő megyei közgyűlésen (Bálint Beáta Lívia, Pelle Csaba Nándor, Tóth Zoltán, Szabó Mihály, Szabó Rozália, póttagok: Varga Eleonóra és Tolnai Andrea).
Később a közgyűlés elvi állásfoglalást hozott arról, hogy a szőllősi körzet támogatja az RMDSZ színeiben induló polgármester-jelöltet és a megyei tanács elnökségéért induló jelöltet. Az egyhangú döntés után Szabó József, a nagyváradi RMDSZ-szervezet elnöke beszélt az elkövetkező időszak politikai kihívásairól, s arról, milyen fontos, hogy június 9-én minden magyar ember tegyen azért, hogy továbbra is legyen hangunk Európában, legyen érdemi erőnk a magyarok érdekeinek megfelelő képviseletéhez Nagyváradon és Bihar megyében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában