Aláírásgyűjtés

2024.03.19. 17:46

Továbbra is várják az aláírásokat

Forrás: Facebook

Pikó Stefánia

Továbbra is gyűjtik az aláírásokat Nagyváradon a Grivei állatmenhely körülményeinek javítása érdekében indult projekt kapcsán. Jelenleg 5200 érvényes aláírás van, bár már 8000 is lenne, ha az aláírók adatai mind elfogadhatók lennének, illetve nem lennének hiányosak, tudtuk meg a kezdeményezés egyik úttörőjétől, Gabriela Jurjea állatvédőtől. Így azonban komoly munka áll még az állatvédők előtt, akik Nagyváradon összesen negyven helyszínen fogadják az aláírásokat. A pontos helyszíneket a Misiunea Grivei weboldalán lehet megtalálni, ugyanitt a kitöltendő űrlap is fellelhető.
Az állatvédők csoportja azt szeretné, ha a Grivei kutyamenhelyen jelenleg uralkodó körülmények nagymértékben javulnának, és ha az állatvédő szervezetek és a menhely között minél szorosabb együttműködés alakulna ki. Céljuk többek között az, hogy a menhely több pontján kamerákat helyezzenek ki, amelyek élő közvetítésen keresztül mutatnák meg bárkinek, hogy éppen mi történik a létesítményben. Továbbá azt is fontosnak tartanák, ha a városvezetés és az állatvédő szervezetek együttműködése révén komolyabb ismeretterjesztő kampány indulna, amelynek keretében az ivartalanítás és általában a felelős állattartás alapvető tudnivalóiról beszélnének, illetve ezeknek a fontosságára hívnák fel a lakosság figyelmét a túlszaporodás elkerülése végett.
A probléma egyre sürgetőbb, így az állatvédők arra kérik a lakosságot, hogy aki még nem tette meg, lehetőleg minél előbb támogassa aláírásával a kezdeményezést.
Az önkéntes csoport munkáját, amelynek irányítója Gabriela Jurjea, a közösségi médiában a Voluntari pentru Cateii din Adapostul Public Oradea elnevezésű Facebook-oldalon lehet figyelemmel kísérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában