Ünnepség

2024.03.12. 08:56

Nőnapi mulatságot tartottak a szépkorúak

A közelmúltban megalakult Margittai Magyar Nyugdíjasok Egyesülete március 8-ára időzítette első zenés, táncos mulatságát.

Szőke Ferenc

Az ünnepség keretében egyúttal köszöntötték egymást, a hölgyeket és a Zoltánokat. Az eseménynek a Rustic vendéglő nagyterme adott otthont. Több mint 60 nyugdíjas vett részt a mulatságon, akiket kiegészítettek a nyugdíjazás közelében állók. A szalonzenét és a talpalávalót Tivadar József biztosította. Jelképes összeget kellett fizetni a szépkorúaknak, mivel az eseményt a zenész, Pocsaly Zoltán (a nyugdíjasklub elnöke) és a margittai RMDSZ-szervezet támogatta.

A bevezetőben elsőként Pocsaly Zoltán köszöntötte a részvevőket, kiemelt tisztelettel a hölgyeket és a Zoltánokat. Őt követően Demián Zsolt helyi RMDSZ-elnök mondott köszöntő beszédet, melyben természetesen a hölgyeket helyezte előtérbe. „Önök nélkül nem lenne élet, nem lenne család. Férfitársaimat arra kérem, hogy ne csak ma, hanem mindig legyünk kedvesek és figyelmesek ma hölgyekkel” – fogalmazott, majd felhívta a figyelmet a Margittán megrendezett nőnaphoz kötődő programokra.

 

A beszédek után a mulatni vágyók elköltötték a finom vacsorát, majd kezdetét vette a tánc, melyen fiatalokat megszégyenítő módon mutatták meg, hogy: „Nem csak a húszéveseké a világ!” Korabeli és újabb slágerekre egyaránt ropták a táncot, sok esetben énekléssel egybekötve. A jó hangulatú buli késő éjszakáig tartott és hazamenetelkor Pocsaly Zoltán minden hölgynek egy szál rózsával kedveskedett. Úgy döntöttek, hogy a nyugdíjas klub keretében gyakran szerveznek majd ehhez hasonló mulatságot. Sőt, ezen túl kirándulásokat, társasjáték-esteket is rendezni fognak. Jelenleg hetente egyszer találkoznak, a Vasile Goldiș Egyetem margittai kihelyezett karának egyik elelőadótermében, melyet a találkozó idejére az intézmény vezetősége rendelkezésükre bocsájt. Ez úton is biztatnak minden helyi szépkorút, hogy csatlakozzon az egyesülethez. „Együtt jobban és hasznosabban telik az idő, és új barátokra lehet szert tenni” – emelték ki. Várják tehát a jelentkezőket, akik szándékukat az RMDSZ-székházban adhatják le.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában