Kiállítás

2024.03.20. 17:50

Keresztény témájú fotókból nyílik tárlat

Keresztény ünnepek címmel nyílik fotókiállítás március 27-én, szerdán 17 órakor a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központban. A tárlatot megnyitja Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadó, az alkotásokat méltatja Keresztes Dénes, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnökhelyettese.

Ciucur Losonczi Antonius

A rendezvény megvalósulásában közreműködő Vadas Krisztián váradi magyar görögkatolikus parókus lapunknak elmondta, hogy együttműködő partnerük, a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért Alapítvány (KÁMME) központi gondolatának tekinti a Kárpát-medence keresztény értékeinek megőrzését, bemutatását, a magyar nemzeti egység elősegítését. A társadalmi és kulturális szerepvállalás révén az értékmentő és értékteremtő feladatellátást, a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészek támogatását a keresztény magyar kultúra új, maradandó értékeinek létrehozása érdekében. Az alapítvány a Kárpát-medencei keresztény alkotóművészet támogatása projekt keretében fotópályázatot hirdetett KÁMME Fotóműhely címmel a keresztény ünnepkörökhöz kapcsolódva Mindenszentek, Halottak napja, advent, karácsony, húsvét és pünkösd kategóriákban határon túli magyar fotósok részére. A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálta és értékelte. Tagjai voltak: Bába Szilvia, a Duna Palota művészeti és operatív igazgatója, Gedai Csaba fotóművész; Józsa Judit kerámiaszobrász, művészettörténész, Keresztes Dénes, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnökhelyettese, Madarassy István Kossuth-díjas ötvös- és szobrászművész, valamint Molnár János festő- és grafikusművész. A zsűri által díjazott és kiválasztott alkotásokból az egyes ünnepkörökhöz csoportosítva most 28 fotó kerül bemutatásra, igazodva a kiállítás helyszíne által biztosított lehetőségekhez. 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában