Film

2024.03.05. 16:58

Erdélyben is vetítik a forradalom filmjét

Erdélyben és Partiumban is a magyar mozibemutatóval egy időben, március 15-étől láthatja a közönség a Petőfi-filmet.

Forrás: A Vándormozi

Közlemény

Erdélyben és Partiumban is a magyar mozibemutatóval egy időben, március 15-étől láthatja a közönség a Petőfi-filmet. A Lóth Balázs által rendezett Most vagy soha! című alkotás nemcsak a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakjának, hanem a Habsburg-uralom elleni szabadságharcban betöltött szerepének is emléket állít. A filmet a Taylor Projects és A Vándormozi hozza el az erdélyi nézőknek. Az alkotást a premier hetében Nagyváradon, Temesváron, Szatmárnémetiben, Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön vetítik a mozik. A filmet A Vándormozi eljuttatja az ország olyan településeire is, ahol nincs villannyal működő mozgóképszínház, többek között Székelyhídra, Nagyszalontára, Székelyudvarhelyre, Kézdivásárhelyre, Székelykeresztúrra – és még sok más helyszínre is. A film kezdési időpontja stílusosan 18.48 óra. 

A Vándormozi közösségi oldalán március 6-án közzétett bejegyzés szerint Margittán is vetítik az alkotást, március 16-án, szombaton, a helyi művelődési házban. Jegyeket elővételben az RMDSZ-székházban (Republicii u. 2.) lehet vásárolni, 30 lejért. Foglalás a 0757-391-862-es telefonszámon lehetséges. A többi vetítési helyszínnel kapcsolatosan bővebb információkat egyelőre nem találtunk, az érdeklődőknek érdemes figyelemmel kísérniük a facebook.com/avandormozi oldalt.

 


 


 




 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában