Beruházás

2024.02.04. 17:07

Újabb ANL-tömbház Nagyváradon

Az Országos Lakásügynökség (ANL) kilencemeletes tömbházat fog építeni Nagyváradon a Dragoş Vodă utcában.

Illusztráció

BN-összeállítás

A Nagyváradi Helyi Tanács legutóbbi ülésén egyhangúlag megszavazta a határozattervezetet, melynek értelmében a város ingyenes használatra átad egy 2500 négyzetméteres telket a Dragoş Vodă utca övezetében az Országos Lakásügynökségnek mindaddig, amíg az építkezés tart. A telken egy tömbház alapja van, amelyet még a kommunista rendszerben kezdtek el építeni, a rendszerváltás után azonban félbehagytak. Az új, kilencemeletes tömbházban ötven lakás lesz. „A múlt héten kaptuk meg az értesítést az Országos Lakásügynökségtől, hogy felkerültünk az összefoglaló listára, és hogy készítsük elő az összes dokumentumot” – mondta Florin Birta polgármester szerdán a Nagyváradi Helyi Tanács ülésén. Az összefoglaló lista egyébként az idén finanszírozandó beruházásokat foglalja magában. Mivel a Nagyváradi Polgármesteri Hivatalhoz több mint 300 lakáskérelem van benyújtva, ezért a polgármester megítélése szerint „Ezek a lakások jól jönnek majd, és nagyon várják mindazok, akiknek szükségük van rájuk”. Az új tömbházat oda fogják építeni, ahol az 1989-ben elkezdett, majd félbehagyott ingatlan alapja áll.

„A javasolt helyszín a város középső részén, a Kolozsvár felé vezető úton található, hozzáféréssel a víz- és csatornahálózathoz, villany- és fűtéshálózathoz, és közvetlen gyalogos megközelíthetőséggel rendelkezik a Dragoș Vodă, valamint gépkocsival a Cerbului utcáról” – olvasható a helyi tanács határozatához csatolt szakértői jelentésben, melyben rögzítik azt is, hogy az ANL magát a tömbházat építi meg, míg az önkormányzat költségén alakítják ki a szükséges közműszolgáltatásokat. Legutóbb 2018-ban épült ANL-tömbház Nagyváradon az Aradi út melletti Balogh István utcán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában