Hálaadás

2024.02.03. 14:43

Szerzetesek találkoztak Nagyváradon

A szerző felvételei

Ciucur Losonczi Antonius

A megszentelt élet világnapját (február 2.) követő szombaton, február 3-án 10 órai kezdettel a püspöki palotában találkoztak a nagyváradi római katolikus és a görögkatolikus egyházmegyék szerzetesei és apácanővérei, majd délben a székesegyházban bemutatott szentmisén adtak hálát az általuk kimondott „igen“-ért, szolgálatukért.

 

Böcskei László megyés püspök úgy fogalmazott a bevezető részben: egy személyes hangulatú ünnepre gyűltek össze a megszentelt élet képviselői, akik sokszor háttérben vannak a szolgálatukkal, melyet kitartóan végeznek. A hivatásuk kiváló és nagyszerű, mert arról szól, hogy nekik jellé kell válniuk az emberek előtt. Ugyanakkor most megújult elköteleződéssel kérik Isten segítségét és áldását, hogy az Ő akarata szerint tudják teljesíteni a küldetésüket. Együtt imádkoznak a kapott kegyelmekért, és azért, hogy minél több munkás legyen az Úr szőlőjében.

 

Virgil Bercea görögkatolikus püspök volt a szentmise szónoka, aki elmélkedésében a zsoltáros szavait idézve arról beszélt: ki kell nyitnunk szívünket-lelkünket az ajtónk előtt álló és zörgető győzedelmes Isten előtt, aki nem azért kopogtat, hogy megijesszen bennünket, hanem mert szeret és bátorítani akar.

A szertartás zenei szolgálatát a Katalin-telepi vincés ifjúság látta el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában