Gyűlés

2024.02.20. 10:10

RMDSZ-beszámoló volt Szentjobbon

RMDSZ-sajtóanyag

Szentjobbon február 16-án szervezték meg a körzeti RMDSZ beszámoló és küldöttjelölő közgyűlését. A lakodalmas házban Zatykó Jácint polgármester, helyi RMDSZ-elnök köszöntötte a megjelenteket, majd Borsi Lóránt ügyvezető elnökhelyettesnek, küldöttgyűlési biztosnak adta át a szót, aki ismertette a napirendi pontokat és biztosította a gyűlés levezetését. A napirendi pontoknak megfelelően az elnök részéről, egy kisfilmmel is illusztrálva, elhangzott az elmúlt évről szóló tevékenységi beszámoló, melyben felidézték az eltelt időszak eseményei és rendezvényei mellett a település fejlesztéseit is. Az elmúlt éveknek megvan mára már a gyümölcse is, hiszen majdnem minden utca le lett aszfaltozva az Anghel Saligny programnak köszönhetően. A tavalyi megyei tisztasági versenyen második helyezet lett Szentjobb, a falu központi részében található kutakat sikerült modernizálni, de folytatják a szisztematikus kataszterezést is a településen. Újrafestették a gyalogátkelőket, valamint Szentpéterszeggel megerősítették a testvértelepülési kapcsolatot, aláírva egy közös protokollumot. Tavaly egy új buszmegállót is építettek és nyertes pályázatot is aláírtak gázhálózat kiépítésére. Emellett sikerült új munkagépeket is vásárolni. Felavatták Nepomuki Szent János felújított szobrát és több közösségi rendezvényt is megszerveztek, mint például a hagyományos március 15-i megemlékezést, a Szent Orbán ünnepséget, a gyermeknapot, de temetőtakarítást is szerveztek több alkalommal kalákában. Augusztusban a kenyérszentelést ünnepelték, majd ősszel ismét Szőlőfesztet szerveztek. Volt még ezeken kívül Márton-napi program, szilveszteri buli, adventi vásár és borverseny is.
A beszámolót egyhangúan elfogadta a közgyűlés, s ugyanez az egységes döntés jellemezte a megyei küldöttekről való határozatot. Ennek értelmében Zatykó Jácint, Bauman Gergő, Disznós Hugó és Zatykó Zénó Vilmos fogják képviselni a körzeti szervezetet. Zárásként Borsi Lóránt gratulált a körzeti szervezetnek és sok sikert kívánt az újabb kihívásokhoz.

Küldöttjelölés

A hegyközcsatári körzeti RMDSZ február 22-én, csütörtökön 19 órakor körzeti beszámoló és küldöttjelölő gyűlést tart a kultúrházban. Az örvéndi körzeti RMDSZ február 25-én, vasárnap 17 órakor körzeti beszámoló és küldöttjelölő gyűlést tart a kultúrotthonban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában