Felvásárlás

2024.02.05. 15:33

Parkoló lesz a ház helyén

Forrás: PMO

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal 65 ezer euróért vásárol meg egy házat a Budai Nagy Antal utcában, a Szováta utca környékén, hogy lebontsa és parkolóhelyeket alakítson ki a helyén. Az 1965-ben épült, mintegy 300 négyzetméteres telken álló épület a Budai Nagy Antal utcai tömbházak udvarán áll a Roman Ciorogariu Ortodox Líceum épülete mögött. A vásárlásra vonatkozó határozattervezetet legutóbbi rendes ülésén egyhangúlag fogadta el a helyi tanács. „Az ingatlan tulajdonosa az interneten hirdette a házát eladásra. Azért döntöttünk úgy, hogy megvesszük ezt a tömbházakkal körülvett telket, hogy parkolóhelyeket alakítsunk ki a lakók számára, mert a környéken nagy igény van ezekre” – nyilatkozta a Bihoreanulnak Lucian Popa, a váradi polgármesteri hivatal ingatlankezelő igazgatóságának a vezetője. A tulajdonos egyébként eredetileg 105 ezer euróért kínálta házát még tavaly, innen jutottak el végül a 65 ezer eurós vételárhoz. Az elfogadott határozat szakjelentése szerint a környéken hasonló ingatlanokat 50.000–95.000 euró áron kínálnak a tulajdonosok, „így a tulajdonos által ajánlott 65.000 eurós értéket a terület, a fekvés, a megközelíthetőség, a meglévő épületek és a városrendezési lehetőségek alapján méltányos árnak tartjuk” – írja jelentésében az ingatlant felbecsülő Evalmob cég, mely az önkormányzat megbízásából végezte el ezt a munkát.

A nagyváradi önkormányzat a 2022/956. számú határozatában nyilvánította ki azt a szándékát, hogy megvásárolja a kommunista rendszerben épült tömbháznegyedekben megmaradt magánházakat. Ezekre az ingatlanokra a város azért tart igényt, hogy lebontsa azokat és az így felszabaduló telkeken parkolóhelyeket és zöldterületeket alakítson ki. Azóta az önkormányzat ebből a célból házakat vásárolt a Slatinei, a Fagurelui, a Vasile Conta stb. utcákon. Ugyanakkor bizonyos infrastrukturális fejlesztések megvalósítása érdekében is vásárolt házakat, mint ahogy történt az a nagypiac környékén, valamint a Körös (Tudor Vladimirescu) és a Vitéz (Decebal) utak kereszteződésében, ahol közúti aluljáró fog épülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában