Bírság

2024.02.09. 13:13

Ismét büntettek a fogyasztóvédelmisek

Forrás: CJPC

Ezúttal a nagyváradi ERA Parkban található Carrefour üzletet büntette meg a Bihar Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség (CJPC) egy vásárlói panaszt követően. A csütörtöki ellenőrzések során 63.000 lejes bírsággal sújtották a kereskedelmi egységet.

A fogyasztóvédelmi felügyelőség csütörtökön kiadott közleményéből kiderül, hogy a helyszínen a fő gondot a penészes zöldségek és gyümölcsök jelentették. Továbbá az üzletben működő önkiszolgáló étteremben használt nyersanyagokat, mint a szószokat, a sajtokat, a sonkákat, a hűtött húsokat és az olajbogyókat kivették eredeti csomagolásukból, ezért nem lehetett megállapítani azok összetevőit és szavatossági idejüket sem. Ráadásul olyan termékeket is találtak, amelyeknek lejárt a szavatossági idejük. Ezek mellett a sütőkön, a főzőlapokon, a tálcákon és a serpenyőkön zsírnyomok, odaégett ételmaradványok voltak. A hűtőrészlegen a felügyelők koszos és rozsdás vitrineket találtak. Az észlelt szabálytalanságok miatt a fogyasztóvédelmisek öt bírságot szabtak ki a Carrefourra, összesen 63.000 lej értékben, a számos probléma miatt pedig ideiglenesen bezárták az üzlet zöldség és gyümölcs részlegét, valamint az ételstandokat is. Ezeket a takarítás és fertőtlenítést követően nyithatták meg újra. A bírság mellett véglegesen visszavontak a forgalomból 6.000 lej értékű árut.

A fogyasztóvédelem emlékezteti a Bihar megyei fogyasztókat, hogy a 0377-755-359-es telefonszámon vagy a secretariat.bihor@anpc.ro e-mail címen tehetnek panaszt, de reklamációt nyújthatnak be a www.anpc.ro honlapon is.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában