Közgyűlés

2024.02.13. 07:02

Biharfélegyházán tartott beszámolót az RMDSZ

RMDSZ-sajtóanyag

Biharfélegyházán február 9-én, pénteken a kultúrház gyűléstermében szervezték meg az RMDSZ helyi és körzeti beszámoló és küldöttjelölő gyűléseit. A gyűlésvezető elnökségbe Borsi Lóránt ügyvezető elnökhelyettes, Kelemen Zoltán polgármester és Kerecsenyi Imre alpolgármester, RMDSZ elnök kapott helyet. Az elnöki beszámoló egyöntetű elfogadása után Borsi Lóránt külön gratulált a szervezet mintaszerű működéséhez, amely a sikeres munka záloga. Az elmúlt egy évben a biharfélegyházi RMDSZ is nagy hangsúlyt fektetett a különböző infrastrukturális fejlesztések mellett a közösségi programokra. Volt falunap, anyák napi bál, majális, szilveszteri mulatság, szüreti bál és farsangi bál, ahonnan nem hiányozhatott a hagyományos fánk sem. Nemrégiben helyt adtak a VIDIFISZ disznótoros mulatságnak is, mely ilyenkor összehozza a megye összes magyar ifjúsági szervezetét. Természetesen a rendezvények mellett a település is fejlődik, hiszen épül egy új sportcsarnok és az összes utca modernizálva lett. A beszámolók egyöntetű elfogadása után kijelölték az öttagú megyei küldöttséget is Kelemen Zoltán, Kerecsenyi Imre, Kiss Viola, Szabó János, Barcsa Mónika és Prinyi Béla személyében. A közgyűlés végén szó esett az idei romániai választások fontosságáról is, amely egy külön kihívást jelent nemcsak a helyi, hanem a teljes romániai magyar közösség számára.

Küldöttjelölés

Február 14-én, szerdán 18 órától a Nagyvárad-Velence körzeti RMDSZ-szervezet beszámoló és küldöttjelölő küldöttgyűlést tart, helyszín a református egyház gyülekezeti terme. A szentjobbi körzeti RMDSZ február 16-án, pénteken 16.30 órakor körzeti beszámoló és küldöttjelölő gyűlést tart a turisztikai központban. A szalárdi körzeti RMDSZ február 16-án, pénteken 18.30 órakor körzeti beszámoló és küldöttjelölő gyűlést tart a szalárdi RMDSZ székházban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában