Tájékoztatás

2024.02.13. 13:09

A balszerencse megelőzhető!

Forrás: ISU

Törő Enikő

A Körösök Katasztrófavédelmi Felügyelőség 2011 óta európai szintű kezdeményezés hatására minden kedd 13-án tartja a Megelőző Tájékoztatás Napját (Ziua Informării Preventive). Ennek értelmében minden olyan kedden, amikor az a hónap 13. napjára esik, megelőző tájékoztatási akciókat szerveznek, Bihar megyében is. 
Az információs kampány során február 12-én, hétfőn Nagyváradon és Bontesden tartottak foglalkozásokat a tanintézményekben, a programok kedden is folytatódtak. 

A tavalyi évben a legtöbb tűzesetet nem szakszerűen összeállított elektromos vezeték/meghibásodott elektromos vezeték/feszültség alatt hagyott elektromos vezeték okozta (193 eset), továbbá tűz keletkezett nem megfelelően karbantartott vagy tönkrement kémény (84 eset), nyílt láng szabálytalan használata (54 eset), felügyelet nélkül hagyott vagy meghibásodott fűtőeszköz (51 eset) miatt. 

Az ilyen típusú tűzesetek gyakran megelőzhetők, ha a szabályok be vannak tartva, mint például a rendszeres ellenőrzés és a kémények karbantartása. Amennyiben problémát észlelnek, bízzák annak megoldását szakemberekre. A tűzmegelőzéssel kapcsolatosan a fiipregatit.ro/ghid/incendiu/ weboldalon tájékozódhatnak, illetve a Google Play vagy App Store alkalmazásokon keresztül ingyesen letölhető DSU alkalmazáson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában