Ajánló

2024.01.22. 18:06

Magyar Kultúra-heti programok Nagyváradon

Az elő- és utóprogramokkal együtt az idén két héten keresztül zajlik az az ünnepségsorozat, melyet közösen rendez az RMDSZ Bihar megyei szervezete Berettyóújfalu, Debrecen és Margitta önkormányzataival, civil szervezetekkel és magyar tagozatos iskolákkal.

Január 23-án, kedden 17 órától A köztünk élő 90 éveseink, akikre büszkék lehetünk – filmvetítéssel egybekötött beszélgetés dr. Mihalik András mérnök-feltalálóval, a MTA tagjával Erdélyi tudósok a kezdetektől napjainkig című könyvének bemutatása alkalmából a Léda-házban. Szervező a Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesülete, és ezzel tulajdonképpen útnak indítják új sorozatukat, melynek témája: Beszélgetések a köztünk élő idősekkel, akikre büszkék lehetünk.

Január 26-án, pénteken 18 órától Tabéry Géza Álomhajó című művének felolvasószínházi bemutatójára kerül sor a Partiumi Színházi Gyűjtemény termében (Pavel utca). Programfelelősök: a Kiss Stúdió Színház és a Varadinum Kulturális Alapítvány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában