Programajánló

2024.01.16. 17:46

Magyar Kultúra-heti programok Nagyváradon

Fotó: Nagy Noemi

Az elő- és utóprogramokkal együtt az idén két héten keresztül zajlik az az ünnepségsorozat, melyet közösen rendez az RMDSZ Bihar megyei szervezete Berettyóújfalu, Debrecen és Margitta önkormányzataival, civil szervezetekkel és magyar tagozatos iskolákkal.

Január 17-én, szerdán 18 órától Nagyvárad város érdekes és izgalmas története címmel konferenciát tartanak a Léda-házban. Programfelelősök Kormányos László és Vincze Zsolt történelemtanárok, a Szacsvay Akadémia és a Collegium Varadinum.

Január 18-án, csütörtökön 18 órától Dalok a labdatérről, Ady – Léda – a Körömvirág Együttes és Pető István előadóestje a Léda-házban, az RMDSZ nagyváradi szervezete és a Varadinum Kulturális Alapítvány lebonyolításában.

Január 19-én, pénteken 17 órakor a világban élő magyar és román fotóművészek nemzetközi szalonját nyitják meg a vár E épülettestének földszintjén található EFA Kiállítási Központ Mezey Lajos Galériájában, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület szervezésében. 18 órakor a Léda-házban bemutatják Márki Sándor Bihar megye rövid története című könyvét, programfelelősök a Collegium Varadinum, a Szacsvay Akadémia, valamint a Partiumi és Bánsági Műemlékvédő és Emlékhely Társaság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában