Iskola

2024.01.10. 08:32

Hagyományápolás Érbogyoszlón

Fotó: Nagy Noemi

Balázs Erika tanítónő

A hagyomány ápolása és az örömüzenet továbbadása volt a célja annak a betlehemes játéknak, mellyel az érbogyoszlói iskola negyedik osztályos diákjai megörvendeztették környezetüket. A betlehemezés hagyományát ápolja és viszi tovább az Érbogyoszlói 1-es Számú Általános Iskola alsó tagozatos tanulóinak egy csoportja (IV. osztályos diákok) e sorok írója, Balázs Erika tanítónő segítségével és vezetésével. Ők a Csillagocska csapat, akik betlehemes játékukkal elevenítették fel a kis Jézus születéséről szóló bibliai történetet. Lelkes diákok, akik szeretetteljes és maradandó élményt hagytak maguk után. Egyre több helyre vitték az örömüzenetet, meghitt hangulatot teremtve ezzel az ünnepvárásban. A szállást kereső szent család, valamint a vidám pásztorbojtár csapat és a három királyok szeretetet árasztó, derűs perceket varázsoltak a figyelmes, hálás közönségnek. A diákok örömmel vettek részt a munkában, lelkesen tanulták meg a betlehemes szöveget. Először az érbogyoszlói óvodában, ezt követően pedig az elemi iskolában adták elő műsorukat. Ezt követte az Érbogyoszlói Polgármesteri Hivatal, az Érbogyoszlói Református Egyházközség, gyógyszertár, vegyesüzletek, az albisi óvoda, a Monospetri Platán Idősek Otthona, a Margittai Szent Margit Idősek Otthona, a negyedik osztály szülői közössége és a falu lakossága.

Összesen 15 helyszínen léptünk fel, és ezzel szeretnénk tovább hagyományozni európai civilizációs alapértékeink legörömtelibb, legnépszerűbb játékát, a betlehemezést. Ezek a gyerekek ilyen fiatalon megértek arra a feladatra, hogy örömhírt hordozzanak. A szeretet ünnepének varázsa nem a külsőségekben rejlik, hanem a szívekben. Ha a szívünkben nincs karácsony, akkor úgy gondolom, vehetünk bármekkora ajándékot a szeretteinknek, de azt nem fogják úgy értékelni, mint egy szívből jövő, akár kézzel készített apróságot vagy a szeretetet, amit egymástól kapunk és egymásnak adunk. Betlehemes játékunk része egy pályázati programnak, a ,,Székelykapuk-Zöldkapuk" közép-európai versenynek, a programot pedig támogatja Magyarországról az Európai Fiatalságért Alapítvány. Ezúton is köszönjük a lehetőséget, a vendéglátást!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában