Előadás

2024.01.22. 15:05

Érsemjében is megünnepelték a kultúra napját

BN-összeállítás

 

Borsi Imre Lóránt RMDSZ-elnök a kultúra fontosságát, megtartó erejét emelte ki ünnepi köszöntőjében. „A kultúra megkülönböztet és hasonlóvá is tesz bennünket nem csak itt, hanem az egész világban. Összeköt a múlttal, a jelennel és a jövővel. A magyar kultúra átöleli és összeköti számunkra az időt. A magyar kultúra volt az, ami az elmúlt századok megrázkódtatásain és katasztrófáin átsegítette és megőrizte a nemzetet. És magyar kultúra egyik csodája az is, hogy ma ebben a községben, Érsemjénben is, magyar emberek magyar nyelven ünneplik a magyar kultúra napját. Tekintsük az évszázadokon át továbbadott magyar nyelvet és kultúrát olyan értéknek, amelyet megőrizni erkölcsi kötelességünk!” – fogalmazott beszédében.

Ezt követően monospetri Bábota néptánccsoport színvonalas előadásában a népi hagyományaink elevenedtek meg a Fráter Loránd Művelődési Otthon színpadján, a Sütő-házaspárnak köszönhetően.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában