Programajánló

2024.01.09. 14:11

Az erdélyi magyarok értékrendjéről tartanak előadást

Folytatódik a Varadinum Talks előadás-sorozat január 12-én, pénteken délután 18 órától az egyesület Zárda (Mihai Viteazul) utca 3. szám alatti székhelyének alagsori konferenciatermében, a Collegium Varadinum szervezésében. A meghívott dr. Kiss Tamás szociológus, társadalomkutató, a kolozsvári székhelyű Nemzeti Kisebbségkutató Intézet vezető kutatója, a Transylvania Inquiry közvélemény-kutató cég társtulajdonosa, aki Az erdélyi magyarok politikai értékrendje címmel fog prezentációt tartani. Az előadás az erdélyi magyarok politikai értékrendjét mutatja be romániai és európai összehasonlításban az European Values Study 2020-as adatfelvétel alapján. Kiss Tamás az emancipációs politikák két egymást kiegészítő aspektusát, az alávetett csoportok kulturális elismerését (recognition), illetve a gazdasági (újra)elosztásnak (redistribution) támogatottságát vizsgálja az erdélyi magyarok körében.
A helyek száma korlátozott, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött az esemény Facebook-oldalán megtalálható linken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában