Köszöntés

2024.01.24. 14:02

A nyugodtság lehet a hosszú élet titka

Születésnapja alkalmából köszöntötte fel a 102 éves Finta Pált Török László, Nagyszalonta polgármestere január 23-án, kedden. A Török és Csapata elnevezésű Facebook-oldalon közzétett videóban a hosszú élet titkát is elárulta a születésnapos.

Forrás: Facebook/Nagyszalonta Polgármesteri Hivatala

BN-összeállítás

Az ünnepeltet a madarászi határban lévő tanyáján látogatta meg és köszöntötte fel idén is a nagyszalontaiak nevében Török László polgármester. Arra a kérdésre, hogy mi a hosszú élet titka, Finta Pál azt válaszolta, hogy a nyugodtság, azt tanácsolva az embereknek, hogy kevesebbet aggodalmaskodjanak. Az ünnepelt a szalontaiaknak is üzent, mindenkinek egy jobb világot kívánva. A beszélgetés során kiderült, hogy ez a kellemetlen, ködös időjárás rossz hatással van az idős úr egészségére, pár napja be is rekedt és gyengének érzi magát. 

Finta Pál 1922. január 23-án született, gazdálkodó családba, kilencedik gyermekként. A múlt század nehézségei nem kímélték: szolgált a fronton, apai öröksége miatt meghurcolták. A kollektívába nem volt hajlandó belépni, ez politikai bűnnek minősült, rácsok mögé került miatta. A túlélést a birkatartás jelentette, mely megadta annak lehetőségét is, hogy talpra álljon, gyermekeit becsülettel felnevelje. Életének 102. évében azon a tanyán él, melyet szülei vettek egykor, Nagyszalonta Madarászhoz közeli határában. Születésének évfordulóját számon tartja a Veteránok Szövetsége is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában