Találkozó

2023.12.18. 08:39

Mária-légiósok találkoztak Váradon

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

A nagyvárad-olaszi plébánia Közösségi házában tartották év végi lelkinapjukat és hálaadásukat szombaton a váradi egyházmegyében működő Mária-légiók prezidiumainak aktív és háttérimádkozó tagjai, lelki vezetői. A megjelenteket Bărbuț Péter atya, a máriás lelkületű egyesületek és mozgalmak felelőse köszöntötte, azt tanácsolva nekik, hogy ne szomorkodjanak vagy ijedjenek meg a kihívásoktól, inkább tervezzék a jövőt Isten legnagyobb dicsőségére. Látogatásokkal erősítsék közösségeinket, és kérjék a Szűzanya segítségét is ahhoz, hogy felismerjék a feladataikat.

Ezután Tóth Attila Levente margittai plébános tartott két előadást úgy, hogy a kettő közt délben egy szentmisét tartottak a Barátok templomában. A tisztelendő prezentációinak témái a hálaadás, a tanítványság és a szolgálat voltak. Egyebek mellett arra is felhívta a figyelmet, hogy Jézus azt az új parancsolatot adta nekünk, hogy úgy szeressük egymást, ahogy ő szeretett bennünket. És ez a szeretet nem válogat vagy méricskél, nekünk pedig hálásak kell legyünk, hogy itt élünk, minden nehézségek ellenére, gondoljunk csak arra, hogy Jézus szülőhelyén most háború dúl, pusztulás van, nyomor és szenvedés. Az összejövetel végén röviden kiértékelték az együtt töltött órákat, majd a befejező ima után mindenki lélekben feltöltődve tért haza otthonába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában