Figyelem

2023.12.15. 09:27

Földcsuszamlás miatt lezárták a Bályok–Kémer közötti útszakaszt

Erdon-összeállítás

Az elmúlt napok kiadós esőzései okozta földcsuszamlás miatt a 190G jelzésű megyei út Bályok és a  Szilágy megyei Kémer közötti szakaszának ideiglenes lezárásáról döntött a Bihar Megyei Tanács. Az autóval közlekedők biztonsága érdekében a Bályok kijáratától, a kozmaalmási (Almașu Mare) kereszteződéstől, azaz a 8+950 és a 12+350 km közötti szakaszt 2024. május 1-jéig lezárják a forgalom előtt. Kémer fele a 19B – 109P jelzésű országúton és megyei úton, azaz Berettyószéplak érintésével Ipp fele lehet kerülni.

A lezárt, mintegy 3,4 kilométeres útszakaszon egyébként korábban útfelújítási munkálatok kezdődtek. A felújítást követően az 5,5 méter széles úton két sávon lehet közlekedni, mindegyik oldalon 0,75 méteres útpadkát alakítanak ki, ugyanakkor az esővíz elvezetése érdekében csőátereszeket, hosszanti lefolyókat építenek ki, az útszakaszt pedig szalagkorláttal látják el. A kivitelező a SC Carier SRL, a beruházás értéke 16.954.805,04 lej, áfa nélkül. A munkálatok kivitelezési határideje 13 hónap a munkálatok megkezdésétől számítva.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában