Advent

2023.12.11. 15:26

Fellobbant a második gyertyaláng a művészetiben

Ciucur Losonczi Antonius

A diákok által készített adventi óriáskoszorút helyeztek ki a művészeti líceum magyar tagozata épületének az udvarára, melyen hétfő délelőtt meggyújtották az ötödikesek a második gyertyalángot is. A rövid szertartáson Nagy Gabriella igazgatóhelyettes üdvözölte a jelenlevőket, majd Szabó Ervin váradolaszi plébános elmélkedett a Szent Lukács könyvéből vett evangéliumi részlet alapján, mely arról szól, hogy a pásztorok előtt megjelent az angyal, és az Úr dicsősége beragyogta őket. Nagyon megijedtek, az angyal azonban arra bátorította őket: ne féljenek, mert nagy örömet hirdet nekik és az egész Földnek. A tisztelendő azt tanácsolta: az adventi szent időben próbáljunk egymás életébe egy kis örömöt vinni, hiszen mindenkinek megvan a saját eszköztára ahhoz, hogy másokat felvidítson akár egy apró gesztussal is. Áldozzunk tehát egy kis időt arra, hogy mosolyt varázsoljunk másoknak az arcára, hogy jót cselekedjünk. Gárdonyi Gézát idézve a plébános ugyanakkor azt jelölte ki házifeladatként, hogy „Nyújtsd oda, hol kérik a kezedet. S menj oda, hol fázik a szeretet”.

Az ünnepségen Bacsó Ágnes eljátszotta fuvolán Vivaldi A négy évszak szerzeményéből a Tél részt (felkészítő tanára Mircescu Georgiana), Ghitea Balázs elszavalta Ady Endre Az Úr érkezése című költeményét (felkészítője Mados Andrea), és fellépett az iskola kórusa, Lukács Annamária tanár vezényletével.

Fotó: Alexandru Nițescu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában