Megbeszélés

2023.11.22. 17:05

Felfüggesztették a tiltakozó akciókat a mentőszolgálatosok

Forrás: Agerpres

Agerpres

A tiltakozó akciók felfüggesztéséről döntött szerdán a mentőszolgálatok szakszervezeti szövetsége, az "Ambulanţa". Tájékoztatásuk szerint azért szüntették be a tiltakozást, mert ígéretet kaptak Marcel Ciolacu kormányfőtől és Simona Bucura-Oprescu munkaügyi minisztertől helyzetük rendezésére.
Az Országos Szakszervezeti Tömb (BNS) szerdán közölte, hogy a kilenc éhségsztrájkoló szakszervezeti vezető kedd este 21 órakor beszüntette a sztrájkot, és szerda reggel a mentőszolgálatok székházai előtti tiltakozó akciókat is lezárták, miután a miniszterelnöktől és a munkaügyi minisztertől ígértet kaptak, hogy 'a prioritások és a reális lehetőségek függvényében', egy mindkét fél által elfogadott ütemterv szerint rendezik követeléseiket.
A szakszervezetek keddi közleménye szerint a mentőszolgálatosok tiltakozását az váltotta ki, hogy a november 20-án elfogadott új nyugdíjtörvény szerint nem jogosultak a különleges munkakörülményekért járó nyugdíjra.
Kedden 10 és 12 óra között országszerte tüntettek a megyei mentőszolgálatok székhelyén a nem szolgálatban levő alkalmazottak, kifejezve szolidaritásukat az éhségsztrájkba lépett szakszervezeti vezetőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában