Ajánló

2023.11.17. 08:05

Egyik kutya, másik eb: beszélgetés a felelős kutyás életről

A felelős kutyatartásról szerveznek beszélgetést november 21-én, kedden 18 órától a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nagyváradi képzési központjában (Körös/Tudor Vladimirescu utca 6. szám).

Az ember és a kutya kapcsolata több tízezer évre nyúlik vissza, ezt az ősi, mélyen gyökerező viszonyt érezhetjük valahányszor a négylábúak szemébe nézünk. Vajon ez a rengeteg idő elég volt ahhoz, hogy megértsük leghűségesebb kísérőnket? Egy interaktív beszélgetés keretében a 21. századi felelős kutyatartást helyezzük reflektorfénybe, és igyekszünk közösen választ keresni a kutyások kérdésre: Hogyan gondolkodnak és működnek a kutyák? Hogyan gondolkodnak az emberek? Mi alapján döntsük el, hogy melyik kutya illik leginkább a személyiségünkhöz, életvitelünkhöz? Hogyan kell őket (fel)nevelni, hogyan tanulnak, és mi hogyan taníthatjuk őket? Mit tegyünk, ha viselkedési zavaraik vannak? Hogyan lehet jó gazdivá válni, menhelyi kutyát örökbe fogadni?

Akik első körben kérdeznek: Gergely Ádám 6. évfolyamos FIT-es (Fiatal Tehetség Program) diákunk és Ilosvay-Kovács Boglárka 7. évfolyamos FIT-es diákunk. Akik lelkesen válaszolnak: Kosztin Csuvár Ildikó, az Animal Shields Egyesület váradpósai menhely vezetője és Kucsera Norbert tapasztalt kutyatartó.

A rendezvény célja a felelős kutyatartás tudatosítása és az Animal Shields Egyesület váradpósai menhely működésének a támogatása. Minden kutyabarát érdeklődőt szeretettel kérünk, hogy aki teheti, adományozzon tartós élelmiszereket, konzerveket és száraz kutyatápot a még gazdira váró 450 kutyusnak. A felajánlásokat az esemény helyszínén fogadjuk november 24-ig. Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött, az esemény Facebook-oldalán található űrlap kitöltésével lehetséges ez, olvasható a meghívóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában