Kórustalálkozó

2023.11.26. 15:37

Egyházmegyei kórustalálkozót szerveztek Váradon

Egymás épülésére és erősítésére, az összetartozás és a közös éneklés örömére gyűlt össze a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye 14 kórusa (a micskei és az érdadonyi templomi énekkar először), közel 220 résztvevő a nagyváradi székesegyházban szombaton.

Fotó: Ciucur Losonczi Antonius

Ciucur Losonczi Antonius

Az Oláh Gabriella kántor által is szervezett és konferált közösségépítő rendezvényen fellépett a nagyvárad-újvárosi Szent László templom Halmos László kórusa, a váradolaszi Bihari Sándor Kórus, a várad-velencei Szeplőtelen Fogantatás Plébánia kórusa, a Nagyboldogasszony Székesegyház Szent László gyermek- és felnőtt kórusa, illetve a Szent Cecília gyermek- és felnőtt kórusa, a tasnádi plébánia kórusa, az éradonyi plébánia kórusa, Érmihályfalva Jubilate Deo kórusa, Székelyhíd Szeplőtelen Fogantatás Plébánia gyermek- és felnőtt kórusa, a margittai Nagyboldogasszony Plébánia kórusa, valamint a baromlaki Páduai Szent Antal Plébánia kórusa.

Az összesereglés végén Böcskei László megyés püspök fejezte ki elismerését azért a szép szolgálatért, melyet a kórusok végeznek, úgy fogalmazva, hogy az éneklés világosságot visz a világba. A kórusok egy-egy bekeretezett oklevelet kaptak, minden résztvevők pedig Boldog Bogdánffy Szilárd vértanú püspökről információkat tartalmazó brosurákat. Közös éneklésre is sor került, majd Kristófi János karnagy rövid orgonajátéka után a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban zajlott szeretetvendégséggel ért véget a találkozó.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában