Online befizetés

2023.11.30. 10:35

A város gyűjti majd a pénzt a lakóhelyi parkolók után

A lakosok észrevételire és igényeire reagálva december 1-től a váradi városházán, a polgármesteri hivatal partnerintézményeinél, illetve online is lehet majd kifizetni a lakóhelyi parkolóhelyek bérleti díját. Magukat a lakóhelyi parkolóhelyeket továbbra is a lakótársulások kezelik.

Forrás: PMO

Pap István

Azok a váradiak, akik lakóhelyi parkolóval rendelkeznek, decembertől a nagyváradi polgármesteri hivatal ügyfélfogadó termében, valamint a hivatallal partnerségben álló CEC-bank és Román Posta fiókintézményeiben fizethetik ki a parkolási bérletet, illetve fizethetnek online a www.oradea.ro vagy a ghiseul.ro honlapon, továbbá a MobilePay mobil applikáción keresztül is. A lakóhelyi parkolók éves bérleti díját minden év december 31-ig kell befizetni, de mivel érvénybe lép ez a változtatás, ezért ezt a határidőt kitolták 2024. január 31-ig. Továbbá december 31-ig még a lakótársulásnál is ki lehet egyenlíteni a lakóhelyi parkolóló bérletének az árát, de ez utóbbi lehetőség a jövő év elejétől megszűnik. Florin Birta polgármester szerdai sajtótájékoztatóján elárulta, hogy ezt a változtatást azért vezették be, mert sok polgár kérte azt, hogy online is fizethesse a parkolási bérletet, ugyanis a városban nem minden lakótársulás biztosítja az online fizetés lehetőségét. A változtatás nem titkolt oka az is, hogy így könnyebben lehet ellenőrizni a lakóhelyi parkolókat. Birta elmondása szerint ugyanis jelenleg meglehetősen sok panasz van arra, hogy egyes lakótársulásoknál le vannak foglalva a parkolóhelyek, amelyek után azonban nem fizetik a parkolási bérletet, a változtatás után viszont az effajta eseteket ki lehet majd szűrni. A polgármester hozzátette, hogy a parkolóhelyeket továbbra is a lakótársulások fogják kezelni és kiosztani, ezért a polgármesteri hivatal a befolyt parkolási bérletek összegéből átutalja a lakótársulásoknak járó tíz százalékot a vonatkozó szabályzatnak megfelelően. Ugyanakkor a lakóhelyi parkolót igénylő dokumentációt továbbra is a lakótársuláshoz kell benyújtani. Florin Birta bejelentette azt is, hogy a polgármesteri hivatal készít egy olyan alkalmazást, amely Nagyvárad összes parkolóhelyét magában foglalja, beleértve a lakóhelyi parkolókat és a parkolóházak helyeit is. „Egy egyszerű alkalmazással bármilyen parkolásért fizetni lehet majd. (...) Ez az alkalmazás hamarosan elkészül, hamarosan elkezdődik a tesztelése, és becsléseim szerint valamikor jövő tavasszal élesítik majd” – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában