Programajánló

2023.10.04. 16:10

Pénteken startol a 23. Filmtettfeszt

Pénteken startol a 23. Filmtettfeszt, az Erdélyi Magyar Filmszemle. Nagyváradon a Partiumi Keresztény Egyetem ad otthont az eseménynek. A szervezők már az első napon is izgalmas programokkal várják az érdeklődőket.

Péntek reggel indul a KreatíVAN, a Partiumi Keresztény Egyetem képzőművészet szakos diákjaiból megalakult csoport gyermekfoglalkozása, a fiatal generáció vizuális nevelésének elősegítésére. A Filmtettfeszt alatt a gyermekek az egyetem korszerű felszereléseit – fényképezőgépeit, rajzasztalait, animációs programjait – felhasználva készíthetik el a saját rajzfilmjeiket. A foglalkozásra október 6-án, pénteken 9 és 13 óra között bármikor be lehet kapcsolódni. Helyszín: a PKE Sulyok István utcai új épülete.

Délután 5 órától a Magyar filmek a Vajdaságból című programpont folyamán a vetítéseket követően közönségtalálkozó is lesz. A nagyváradi közönség megismerkedhet Herczeg Zsolt rendezővel, aki az Antika (2022) című filmjével lesz jelen a fesztiválon, illetve Agárdi Gábor forgatókönyvíróval is, aki a Szalonspicc (2023) című alkotást írta. Este 7 órától a Pikler Mátyás rendezte Hatalom című filmet vetítik a szervezők, ezt követően közönségtalálkozó lesz az rendezővel. Majd a pénteki nap zárásaként, este 9 órától Lugossy László Szirmok, virágok, koszorúk című történelmi filmdrámája lesz látható, Cserhalmi György főszereplésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában