Iskola

2023.10.25. 10:09

Gólyaavató az Ady Endre Elméleti Líceumban

Szellő Nikoletta, 12. D

Idén október 19-én került sor az Ady Endre Elméleti Líceum bentlakásában az immár hagyományosnak számító gólyaavatóra, melyet az idei évben is a tizedik évfolyam szervezett. Az ünnepséget egy hónap intenzív táncpróba előzte meg, kivétel nélkül minden kilencedikes szorgosan vett részt esténként a felkészítőkön, ahol a nagyobb évfolyamok diákjai átadták nekik tánctudásukat.

Az esemény öt órakor kezdődött az iskola erre az alkalomra feldíszített tornatermében. Jelenlétével megtisztelt bennünket Vad Márta igazgató asszony, Buna Boglárka igazgatóhelyettes asszony és Balog Carmen adminisztrátor. A zsűri tagjai: Miklós Ottó, ebédlőnk szakácsa, Moldován Gellért, bentlakásunk pedagógusa, Mona Gyöngyi, nevelőnőnk és az előző év nyertesei: Hevesi Alida, Kovács Veronika, Zefer Viktória. A köszöntés és rövid szavalat után a gólyák egy izgalmas körúton vehettek részt, melynek állomásain különböző megmérettetések vártak rájuk: túráztak a dzsungelben, piramist építettek Egyiptomban, sikeresen kitaláltak a labirintusból, majd a nyertes csapat Olaszországban bizonyíthatta rátermettségét. Bár az utazók elfáradtak, mégis hatalmas erővel és lendülettel vetették bele magukat a tánclépésekbe, és ezzel fergeteges hangulatot teremtettek. 

Pihenésképpen a szervezők által készített videót nézték végig a résztvevők, amely idő alatt a feladatok és táncok, illetve a zsűri összegzése alapján megszületett a nyertes csapat: Gődér Viktória, Magyari Zsófia, Salánki Hajnalka, Kállai Fruzsina, Gál Krisztián. A győztesek közül egy utolsó versenyszám nyomán került ki az a három személy, aki a 2024-es évben bírálja majd el a leendő kilencedikesek produkcióit: Magyari Zsófia, Salánki Hajnalka, Gál Krisztián – az ő nevük felkerült a bentlakás körtéjére az eddigi győztesek neve mellé. A remek hangulatú este ünnepi vacsorával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában