Filmtett

2023.10.06. 13:06

Elstartolt Nagyváradon is a Filmtettfeszt

Gyermekeknek szóló vetítésekkel és műhelymunkával indult a 23. Filmtettfeszt Nagyváradon október 6-án, a Partiumi Keresztény Egyetem Sulyok István utcai új épületében. A Erdélyi Magyar Filmszemle váradi rendezvényei keretében három napon keresztül dokumentum-, rövid- és nagyjátékfilmeket lehet megtekinteni, lesznek közönségtalálkozók, továbbá még ma éjfélig szavazni lehet a Filmgalopp versenyfilmjeire is. Mindazok, akik nem tudják vásznon megnézni, azok online is megtekinthetik a kiválasztott dokumentumfilmeket, ugyanitt lehet szavazni is. A Filmtett Egyesület a 23. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle keretében 9. alkalommal hirdette meg erdélyi magyar filmes versenyét. Az előzsűri idén nyolc filmet válogatott versenybe.

A váradi program különlegessége, hogy a PKE képzőművészet szakos diákjaiból megalakult KreatíVAN csoport péntek délelőtt műhelymunkát szervezett az iskolásoknak. A fiatalok az egyetem korszerű felszereléseit – fényképezőgépeit, rajzasztalait, animációs programjait – mutatták be a diákoknak, akik saját animációjukat is elkészíthették, fotózhattak és megismerhették a különböző felszerelések működését.
A Filmtettfeszt váradi programját itt követhetik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában