Beharangozó

2023.10.24. 09:10

Csillagocska néptánctalálkozót és Partiumi Régiós Találkozót szerveznek a hétvégén

Mozgalmas hétvége előtt áll a nagyváradi Csillagocska Alapítvány, ezen a hétvégén szervezik meg ugyanis a 2. Partiumi régiós találkozót és a 21. Csillagocska Gyermek és Ifjúsági Néptánctalálkozót.

Második alkalommal szervezik meg a Partiumi Régiós Találkozót október 27-én a Csillagocska Alapítvány székhelyén (Stefan cel Mare út, 6. szám). A Csillagocska Alapítvány teret és lehetőséget szeretne biztosítani a Partiumi régióban tevékenykedő kisebb-nagyobb szervezeteknek a hálózatban való együtt-munkálkodásra. Épp ezért ismét megszervezik a Partiumi Régiós Találkozót, ami kiváló lehetőség, hogy a szervezetek, intézmények megismerjék egymást és hálózatban, közösségben tudjanak együttműködni. Ezen együttműködés szakmai partnerei, valamint támogatói a budapesti Hagyományok Háza és az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány. A találkozón előadást tart Kabai Kitty lelkipásztort és dr. Balázs Géza nyelvész, néprajzkutató, a szakmai fórumokat dr. Kelemen László, az EHHA elnöke és Tóth János, a budapesti HH hálózat osztályvezetője vezeti. Regisztrálni az esemény Facebook-oldalán megtalálható linken keresztül elérhető regisztrációs ív kitöltésével lehet, az eseményről további információk ugyanitt olvashatók.

A következő napok is mozgalmasan telnek majd a csillagocskáknál, hiszen a Csillagocska Alapítvány ezen a hétvégén szervezi meg immár 21. alkalommal a Csillagocska Gyermek és Ifjúsági Néptánctalálkozót több helyszínen. Október 28-án 9 órától kezdődnek a foglalkozások és rendezvények a Partiumi Keresztény Egyetemen: lesznek kézműves műhelyek, hajfonó vetélkedő, illetve az Őszirózsa és Vas Lajos népdalvetélkedők helyezettjei is fellépnek. Délután 16 órától kezdődik a gálaműsor a meghívott együttesek részvételével. Este 19.30 órától pedig táncházzal zárul a szombati program. Október 29-én 10 órától ünnepi istentisztelet zárja a magyar népi kultúrát ünneplő eseményt a váradréti református templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában