Tájékoztató

2023.10.30. 09:03

A rendőri hivatást népszerűsítették

Forrás: Rendőrség

Tekintettel arra, hogy országos szinten ebben az időszakban zajlanak a felvételik a rendőriskolákba, a Bihar megyei rendőrség tájékoztató és népszerűsítő akciót szervezett október 27-én, pénteken 10–13 óra között Nagyváradon, a Fekete Sas palota átjárójában. A rendezvény főként azoknak szólt, akik a rendőri hivatást választanák. Az eseményen a rendőrség különböző egységeinek munkatársai vettek részt, akik a rendőriskolák oktatási kínálatát és a rendőri hivatást népszerűsítették. 

A passzázsban több standot is felállítottak, mindegyiknél a különböző egységekről tudhattak meg többet az érdeklődők. Továbbá lehetősége volt megismerkedni a Bihar megyei rendőrök felszerelésével, minden egység bemutatta a napi munkamódszerét, meg lehetett nézni a drog- és alkohol szondákat, a közúti rendőrség drónját, a terrorelhárítás felszerelését, és ki lehetett próbálni a kábítószer- vagy alkoholfogyasztás hatását szimuláló szemüveget is. A rendezvényen jelen voltak az állatvédelmi rendőrség munkatársai is, akik a lakossági tájékoztatáson túl örökbe adás céljából elhoztak három nemrég megmentett kiskutyát is. Az esemény ideje alatt mindhárom pár hetes kiskutyus gazdára talált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában