Oktatás

2023.09.10. 15:59

Épületfelújítással indul a tanév Székelyhídon

Forrás: Google Utcakép

János Piroska

Rendhagyó módon indul az új iskolai év a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumba járó diákok számára, épületfelújítási munkálatok miatt ugyanis a 0–4. osztályosoknak ki kellett költözniük a város központjában levő, Libertății utcai egykori bírósági épületből. A felújítási munkálatok idejére – ami az ígéretek szerint decemberre befejeződik – a diákok az egyháztól kölcsönzött épületekben fognak tanulni, délelőtti és délutáni váltásokban. A költözést már befejezték, padokat vittek át, táblákat szereltek fel, így az ideiglenes helyszín készen várja a diákokat – tudtuk meg Barta Imre igazgatótól. Az iskola többi épületében is megvoltak az ilyenkor szükséges munkálatok – meszelés, rovarirtás, fertőtlenítés –, így azokat is előkészítették a tanévkezdésre. Az iskolában mintegy háromszázan kezdik meg a tanévet hétfőn, öt nulladik osztály, valamint 13 óvodai csoport indul. A bölcsődei csoportokat illetően lehetséges, hogy egy helyett kettő indul, de ennek minisztériumi jóváhagyására még várnak – tette hozzá az igazgató. 

Archív felvétel. Forrás: Facebook


A tanévnyitó hétfőn kilenc órától kezdődik az iskola Dunării u. 57. szám alatti főépületének udvarán, ahova alkalomhoz illő öltözetben várják a diákokat, hozzátartozókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában