Különleges

2023.09.03. 17:15

Dinókiállítás a nagyváradi várban

Már az első nap nagy népszerűségnek örvendett az a nem mindennapi kiállítás, amelyen életnagyságú dinoszaurusz-maketteket lehet megtekinteni a nagyváradi vár parkjának a keleti kapuhoz közeli részén. A kiállítás október 1-jéig látogatható.

Fotó: Alexandru Nițescu

János Piroska

A legkisebbek örömére életnagyságú dinoszaurusz-makettek tekinthetők meg szeptember 2-től a várkert egy részében, szombat délelőtt nem sokkal a kapunyitás után már sok család felkereste a mozgó, hangokat is kiadó „őslényekből” álló szabadtéri tárlatot. A kiállítás interaktív, s bár néhány makettet kordon véd, akad olyan is, amelyet közelebbről meg lehet vizsgálni, megtapintani, illetve több dinót meg is lehet „lovagolni”.

Fotó: Alexandru Nițescu              

Az 55 makett egy része képes hangokat kiadni, illetve mozogni is, azonban ezek a mozdulatok nem annyira kifinomultak, élethűek, így a félelmetességük sem olyan túlzott, ahogy például a filmekben láthattuk. A legnagyobb kiállítási tárgy egy 13 méter hosszú Tyrannosaurus rex, azaz egy T.rex, amely mellett – a többihez hasonlóan – tojásokat, kis dinókat is kihelyeztek. A dinók mellett továbbá egy „régészeti lelőhelyet” alakítottak ki, ahol a gyerekek különböző csontokat fedezhetnek fel. A kiállítás szeptemberben hétfőtől vasárnapig, 10–20 óra között látogatható, a belépő 25 lej gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában