Közösség

2023.09.10. 08:53

Családi Napot tartottak Micskén

Fotó:  A szerző felvétele

Ciucur Losonczi Antonius

A Micskéért Egyesület és a helyi RMDSZ szervezésében az elmúlt szombaton Családi Napot tartottak Micske központjában. A délelőtti órákban a gyermekek különféle programokon vehettek részt, amelyekben a kreativitásuk is megnyilvánult. A motorostalálkozó az idén sem maradhatott el, hisz az év folyamán ez is egyfajta védjegyévé vált Micskének. A közös ebéd elfogyasztása után a délutáni nyarat idéző melegben Borsi Imre Lóránt, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnökhelyettese és Hodgyai Edit iskolaigazgató köszöntötték hivatalosan az érdeklődőket. Következett a Debreceni Haverda RC Klub bemutatkozása.

Mint kiderült, a társaság fő profilja az Off-Road RC autózás, az RC autó pedig nem más, mint nagyméretű rádiótávirányítású modell. A klubként működő civil társaság, melynek egy Micskéről elszármazott tagja is van, bár nemrég alakult, máris közkedveltségnek örvend. Célja népszerűsíteni az RC autó modellezést és kiszakítani a gyerekeket és felnőtteket a digitális térből, ami a Családi Napon sikerült is. 

Később Diós Emőke, Vámosláz alpolgármestere (Micske közigazgatási szempontból ehhez a községhez tartozik) díjakat és emléklapokat adott át, például a falu legszebb párjának, a Tiszta udvar, rendes ház verseny győzteseinek, valamint a nemrég született babák szüleinek. Az előzetes tervek szerint színpadra lépett a helyi Görböc Néptáncegyüttes, Sós Fecó és a székelyhídi Tini Dance Center csapata. Ünnepi tűzijáték és tombolasorsolás is volt, végül pedig after party DJ Kriszével.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában