Beruházás

2023.08.27. 12:53

Megújul a nagyváradi Juhász Gyula iskola és egy bölcsődeépület

Forrás: PMO

Erdon-összeállítás

A Nagyváradi Helyi Tanács elfogadta pénteki online ülésén két helyi tanintézmény felújításának műszaki-gazdasági mutatóit. Az egyik projekt a Juhász Gyula iskola felújítására vonatkozik. A beruházás megvalósításával növelik az épület energiahatékonyságát és intelligens energiagazdálkodási rendszert is bevezetnek.

Forrás:  PMO

Az elfogadott határozat szerint az épület modern, többfunkciós terekkel fog rendelkezni, amelyekről eltávolítják a parazita burkolatelemeket, megtisztítják és helyreállítják a leromlott állapotban lévő külső homlokzatot. A beruházás összértéke 8.820.715 lej áfa nélkül, a kivitelezési időszak 24 hónap.

A javaslatot egyhangúlag elfogadta a helyi tanács, mely szintén egyhangúlag hagyta jóvá a Poieniței utca 2A szám alatti ingatlan felújítására vonatkozó javaslatot is, mely épületben a 9. és a 12. számú bölcsődék működnek.

Forrás: PMO

A projekt szerint kicserélik a nyílászárókat, felújítják a teljes hőenergia-szabályozó rendszert, azaz a fűtési és melegvíz-előállítási, hőelosztási és -felhasználási berendezéseket, a szellőző- és légkondicionáló rendszereket, a hővisszanyerő mechanikus szellőzőrendszert, beleértve a passzív hűtési egységet is. Továbbá egy hőközpontot is telepítenek oda, melynek segítségével a távhőrendszerre lesz csatlakoztatva az épület. Ennek a beruházásnak az értéke 5.414.570 lej áfa nélkül, a kivitelezési időszak 24 hónap. A két projektet az Észak-Nyugati Regionális Programhoz nyújtják be finanszírozásra.

Forrás:  PMO

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában