Közlemény

2023.08.10. 16:18

Közösségi élmény a XXII. Hegyközcsatári Napokon

Hagyományőrzés, feledhetetlen közös pillanatok, felhőtlen szórakozás, zene és tánc, mindez közösségben megélve – ezt jelentette 2023-ban a Hegyközcsatári Napok huszonkettedik kiadása.

Forrás: Érmelléki Gazdák Egyesülete

ÉGE-sajtóanyag

A résztvevők nagyszerű hétvégét tudhatnak maguk mögött, hiszen a rendezvény mindenkit megajándékozott egy-egy maradandó emlékkel. A már jól ismert helyszínen, a hegyközcsatári Kismezőn zajló kétnapos eseményre a szervezők színes és változatos programokkal készültek. A különböző gyermek- és családi programok, látványos bemutatók és versenyek, hagyományőrző és kézműves foglalkozások mellett neves előadók és sztárok zenéjét is élvezhették az eseményre kilátogatók.

Forrás:  Érmelléki Gazdák Egyesülete

A szombati napot NAC-focikupa nyitotta a műfüves pályán, majd 11 órai kezdettel egészen a nap végéig az érdeklődők őseink, Géza fejedelem és Szent István világába utazhattak vissza, a Pusztai Farkasok Ordas Nemzetsége jóvoltából, akik a X. század magyar viseleteit és fegyverzetét mutatták be. A könyvek szerelmesei sem maradtak programok nélkül, őket ugyancsak 11 órától könyvbazár és gyerekfoglalkozás várta a Könyvmentők Egyesület jóvoltából. A technika, a motorok és a lóerők szerelmesei 14 órától látványos Super Enduro bemutatót élvezhettek. Délután a sokak által várt kézműves termékek vására is megnyitotta kapuit, a zenei hátteret pedig a Királykút citera- és furulyacsoport műsora biztosította. 16.45-től a Királykút Tánccsoport fellépése következett, a népi kultúra egyedi és megismételhetetlen világát varázsolva a nézők elé.

Forrás:  Érmelléki Gazdák Egyesülete

Az este közeledtével már mindenki a közelgő koncertekre hangolt. Elsőként a nagyváradi Rius & Band lépett színpadra, már régi ismerősként. Őket az est fénypontjaként a népszerű székesfehérvári magyar beat-rock/pop-soul zenekar, a Blahalouisiana követte, majd a napot DJ Radar fellépése zárta.

Vasárnap délelőtt ünnepi istentisztelet volt a helyi református templomban, majd a lovassportok kedvelői örülhettek, hiszen látványos és izgalmas nemzetközi kettesfogathajtó verseny részesei lehettek. A kétfordulós, 22 hajtásból álló versenyen 19 fogat vett részt, érkeztek többek között Fugyivásárhelyről, Nagyváradról, Krasznáról és Magyarországról is. A kétfordulós akadályhajtás első fordulóját a Debreceni Lovasklub Egyesület versenyzője, Beri Tibor nyerte, második lett Sziki Sándor a Sarkadi Lovas Egyesület képviseletében, harmadik pedig Dorsonszki Imre, a C.S. Osorhei versenyzője. A második fordulót Dorsonszki Imre nyerte, második lett Babó Kálmán (C.S. Osorhei), harmadik pedig Kapocsi János, a Nagymágocsi Lovas Egyesület versenyzője. A vándorkupát Dorsonszki Imre nyerte el. A fogathajtó verseny a Szabó és a Dorsonszki család közreműködésével valósult meg. A közönséget igazán elkényeztették, hiszen nem csupán fogathajtó versenyen, hanem csikósbemutatón is megcsodálhatták a magyarság fogalmával olyannyira összenőtt lovasok és lovaik parádés tudását.

Forrás:  Érmelléki Gazdák Egyesülete

A nap folyamán „A kutya – az ember legjobb barátja” mottóval kutyaidomítási bemutatót is megtekinthetett a nagyérdemű, és a gyorsan eltelt vasárnap közeledő végét az Exotik Zenekar 19 órai fellépése jelezte. A szervezők ezúttal is igyekeztek a lehető legszélesebb spektrumú zenei kínálatot nyújtani, ezt fémjelezte Claudia Shik énekesnő produkciója, majd a sokak által kedvelt Bódi Guszti és Margó fellépése teremtett semmi mással össze nem hasonlítható hangulatot.

A XXII. Hegyközcsatári Napok ez alkalommal is különlegesen látványos tűzijátékkal zárult, akik pedig még ezek után is talpon akartak maradni, azoknak DJ Krisze biztosította a zenét. A sikeres rendezvényért köszönet illeti a szervezőket, az önkénteseket, a támogatókat, illetve mindenkit, aki bármilyen módon segített az esemény lebonyolításában. Találkozzunk jövőre ugyanitt!

Az Érmelléki Gazdák Egyesülete

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában