Munkálatok

2023.08.03. 13:33

Jövő hét elején oldhatják fel a forgalomkorlátozást

Lassan a végéhez közeledik a fűtéscsövek cseréje a váradi Oneștilor utcán, így a munkálatok miatt lezárt útszakaszt is hamarosan átadják, és feloldják a forgalomkorlátozást.

Forrás: ebihoreanul.ro

ERDON-összeállítás

Ahogy már korábban is megírtuk, a városi fűtésrendszer korszerűsítési munkálatai július 24-én kezdődtek a váradi Oneștilor utcán, emiatt lezárták a közúti forgalom előtt az utcának a Körös (T. Vladimirescu) utcai körforgalom és a Barcăului utca közötti szakaszát. A városháza közleményében két hétre becsülte a munkálatok idejét, és valószínűleg ez az időkorlát tartható is lesz, hiszen szerdán a helyszínen a munkások már a gödröket töltötték fel, előkészítve az útszakaszt az aszfaltozáshoz. „A munkálatok 95 százaléka elkészült. A fővezetéket kicserélték, jelenleg a kiásott munkaterületet öntik fel ballasztréteggel, majd következik a betonréteg” – nyilatkozta a Bihoreanulnak Ioan Maghiar, a polgármesteri hivatal nemezetközi finanszírozású menedzsmentigazgatóságának tanácsadója. A polgármesteri hivatal képviselői szerint az érintett utcaszakaszt a hétvégén helyreállítják, a kivitelezők ekkorra tervezik az aszfaltozást is. Valószínű, hogy a jövő hét elejétől a közúti forgalom előtt is megnyitják az érintett útszakaszt. Egyébként a forgalomkorlátozás miatt több itt közlekedő buszjárat útvonalát is elterelték, a munkálatok végeztével a 10-es, a 24-es, a 28-as, illetve a 19-es, a 21-es, a 31-es, a 33E és a 37-es buszok a megszokott útvonalon fognak közlekedni.

Fotó: ebihoreanul.ro

A munkálatokat végző cég eredetileg három hétre kérvényezte a forgalomkorlátozást, de a polgármesteri hivatal közúti problémákkal foglalkozó műszaki bizottsága legfeljebb két hetes korlátozást hagyott jóvá. A közlekedésrendészet képviselői a torlódások elhúzódásától tartva ellenezték a hosszabb lezárás engedélyezését, hiszen emiatt az Oneștilor utcával párhuzamos Mester/Meşteşugarilor utcán irányonként egy-egy sávra korlátozták a forgalmat, a körgyűrűn pedig a leendő felüljáró munkálatai miatt nehézkes a közlekedés. A szűk határidő miatt a munkások szombaton és vasárnap is dolgoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában